Fredag 11.58

Okej people, vi har något att diskutera idag. Jag är nämligen totalt fullständigt övertygad om att det är något fel på mig. Jag sover inte på nätterna. Detta betyder inte att jag är ledsen eller trött just över det faktum att sömnen uteblir. Jag känner inte stress, ingen frustration och heller ingen förtvivlan över detta. Jag är mest fascinerad över att det tycks verka som att jag inte behöver mer sömn än så här. Det är ju inte så att jag ligger och vrider och vänder på mig alldeles desperat för att försöka sova eller att jag kollar på klockan stup i kvarten och försöker räkna ut hur länge det är kvar tills klockan ringer. Nej, nej, det här verkar handla om något helt annat. Jag är helt enkelt inte trött när man som hårt arbetande nio till fem-människa borde gå och sova. 01.30 har varit någon slags "gräns" för när jag är trött nog för att sova. Sen varje morgon när mobilen börja tjuta och ha sig ligger jag under det varma täcket och förbannar mig själv, rädd för att jag inte ska orka med dagen. Men så fort jag sätter fötterna på mitt kalla men ack så vackra trägolv så är tröttheten som bortblåst.


Kommer det här fenomenet med att jag klarar mig på ytterst lite sömn att hålla i sig eller kommer den stora smällen inom kort, när jag minst anar det? Jag är lite rädd för det sistnämnda ska jag erkänna.


Men, idag ska vi inte tänka negativa tankar. För i dag är det freeeedag. Jag ska på mitt intressanta lunchmöte strax och sen behöver jag inte jobba mer i dag. Är det inte för härligt kanske?


Förresten, jag undrar om det är för kallt med sneakers i Umeå? Det var ju det där med att vara trotsig och jävligt (o)vuxen. Jag har nämligen inga varma vinterskor. Jag bor ju i Stockholm för tusan och här behövs inget sånt. Inga pälsmössor, inga minkpälsar eller fula snowjoggers från 80-talet. Ni kan aldrig få mig att förstå varför sthlmare går omkring i sådana saker när det nästan är vår i luften hela vintern.


Förresten, nu spelas det Nelly Furtado här. Jag blir deprimerad på en gång.


Vi hörs nog inte på någon dag eller två. Men se till att ha en skön helg. Det är ni värda.

I can't move forward, while looking behind

 Jag kan ibland sitta och tänka tillbaka på den tiden då jag jobbade arslet av mig på McDonald's hemma i Katrineholm. Det var en bra tid för övrigt. Det vill jag att ni ska veta. McDonald's i all ära för det fanns en tid, till och med några år, då detta var en stor del av mitt liv. Då var jag glad, obekymrad och inte hade en tanke på hur framtiden skulle vara eller inte vara. Precis där och då såg jag inte ens något annat än McDonald's i framtiden. Det är sant. Vartenda ord är sant hur konstigt det än må låta. Sen kom det en dag så jag kände mig tvingad att fatta ett beslut för på McDonald's "kunde" man ju inte stanna. Året som följde var det roligaste ever. Men det året i Båstad förändrade också allting. För vid det årets slut kastades jag rakt in i den bittra vuxenvärlden där man måste ta ansvar, passa tider, jobba nio till fem, betala tråkiga räkningar och sova ordentligt på nätterna för att orka med allt man måste göra när man är vuxen.


Och detta är konsekvensen av att plugga. Den bittra vuxenvärlden. Och där kan man fan inte stanna.

God morgon för fan

Really, kan det inte strula lite mer på jobbet än vad det gör nu? Småsaker som fuckar upp sig gör att en arbetsdag kan kännas längre och krångligare än vad den egentligen borde vara. Hmm.


Nåväl, i dag är det torsdag och det innebär i sin tur att det i morgon är fredag. Denna torsdagskväll ska spenderas på SOUK HAIRCARE och det ser jag fram emot riktigt jäkla mycket.

För att vara riktigt kryptisk kan jag också meddela att jag har ett väldigt intressant lunchmöte på i morgon också. Vad kan jag säga? Jag gillar att känna mig "wanted". Det är smickrande och det är inte utan att jag känner mig lite stolt. Efter det blir det Arlanda och sen Umeå. Förhoppningsvis alltså. Om flygturen går bra.


Jag blev lite illa till mods förut när jag såg att jag hade bokat flyg till Ängelholm fredagen den 13/2 också. Hmm. I don't know about that. Men visst är det bara nonsens det där med fredagen den 13:e och allt? Det är ju bara någon som har kommit på att just det datumet på den veckodagen ska vara nåt läskigt och med massa otur. Det är ju inte på riktigt...väl?


Och förresten. Jag gjorde det. Bokade tattoo-time alltså.

När ögonblick blir en helhet

Ska vi drömma lite ihop nu?


Beachen i Nha Trang. Sydvietnam



Så här jobbade de vietnamesiska killarna med sin flickor. De visste hur de skulle göra.


This is life, the vietnamese way.


Huvudgata i Nha Trang. Wroom-wrooom!


Första hotellrummet på Happy House Hotel. 6 dollar per skalle. Not bad.


Den dumma jävla duschen i badrummet.


Andra hotellrummet på Happy House Hotel. Badkar, balkong och 7 dollar per skalle.


Kan ni tala om för mig vad detta betyder?


Mitt äckliga skavsår från flip-flopsen första kvällen. Smoooth....


Som ledde mig rakt i armarna på mina nya bästa vänner; hotellets komfortabla blåtofflor.


Favvo-restaurangen....behövs det skrivas nåt mer? Watch this next pic for explanation....


Här åt vi frukost....


och lunch och middag.


Lite vietnamesisk natur.


Lite vietnamesisk manlighet...eller nåt.


Lite fest med småttiga drinkar.


Tröstande mellanmål sista dagen i Nha Trang.

Ä vi nöjda för i afton? Nu tycker jag att ni bokar flygbiljetter. Vad väntar ni på?

Allt om inget

Jag är totalt, sjukt, jävla hopplös när det kommer till att hålla reda på saker och ting. Jag sitter här på jobbet och ser mig omkring och insåg detta just nu. Mitt skrivbord ser ut som ett slagfält. Jag försöker att hålla ordning och reda, precis lika prydligt som mina kollegor men jag misslyckas allt som oftast och jag försöker att intala mig själv att mitt stökiga skrivbord är en del av min charm. Det ska kanske se ut så här omkring mig. Jag är inte den prydliga typen helt enkelt. Pedanter göre sig icke besvär.


I dag är jag sjukligt trött. Jag får skärpa mig med det tider då man ska gå och lägga sig på kvällarna. Det är inte nyttigt alls men kan jag hjälpa att jag tycker att det blir så sjukt mysigt i soffan med lite schysst musik när tankarna flödar filosofiskt som bäst efter midnatt. Är det mitt fel kanske?


Jag har kommit på ett av livets stora mysterier. Tror jag. I alla fall ett av mina stora mysterier. Det är det här med att alltid vara på väg någonstans. Det kanske ter sig lite jobbigt att alltid behöva det där med att det ska hända något hela tiden men jag pratar inte om stora saker. Nej, jag pratar om de små, vardagliga sakerna. Stillhetens vardag där inget kul händer suger men det finns en annan känsla jag kan beskriva på mitt eget lilla vis. Känslan av att ingenting står "tråkigt" still. Känslan som är så förbannat skönt tillfredsställande och spännande men samtidigt så otroligt rofylld. Det kittlar harmoniskt i hela kroppen. Det kanske det är det här som kallas lagom. Jag är inte helt bekant med det ordet. Men när jag tänker på det så mår jag så himmelens bra. Mellan varven upplever jag någon slags känsla som kan liknas vid harmoni. Helgens dipp (där jag för tusende gången kom på varför jag vill befinna mig långt, långt härifrån) är borta. För jag ser framåt.


Bokade just tur/retur - flight till Skåne också. Jag flyger som aldrig förr. Men kul är det och fattig blir jag. Men sen var det just det där med de små sakerna i livet. Nu händer det grejer förstår ni.


Ska vi ta en tripp till Vietnam i kväll förresten? Vill ni det? Som att jag bryr mig egentligen. Vi gör det ändå. Oavsett vad ni än tycker.

Inget speciellt

Jag är inte van att prova supertajta jeans med långa naglar. Här får man passa sig ska ni veta. Det gör ont om man råkar göra fel. Men resultatet är jag nöjd med. Jag har varit tokless på jeans de senaste månaderna och nu fick det bli ett par superslimmade Levi's. De funkar i alla lägen även om det är lite lagom mossigt sådär. Jag är också övertygad om att mitt VISA-kort har lite träningsvärk idag. Det fick jobba hårt i går...

Jag gjorde en mental kraftansträngning i går kväll och plöjde igenom hela lägenheten. Det var ingen vacker syn innan men vid halv två-rycket i natt så det rätt okej ut. What can I say? Jag jobbar bäst nattetid och när det gäller så tråkiga saker som städning är det bäst att göra såna sysslor när man är på topp. Jag hann laga lunchlåda tills idag, packa träningskläder (japp, idag ska det gymmas) och sist men inte minst hann jag ladda ner lite musik också. Jag har upptäckt en del riktiga guldkorn den gångna helgen. Men jag har även än en gång fått bekräftat att "Vi mot världen" är den bästa Kentlåten what-so-ever. Jag älskar den. Hör ni det? 


Och nu sitter den där igen. Den lilla fina pinkyfinger-ringen. Jag fick köpa en ny men vad spelar det för roll när jag inte känner mig komplett utan den. Jag har även med lite hjälp från en av annonsproducenterna här på mitt eminenta jobb lyckas trixa till la tattoo number two i en lämplig storlek så i morgon på lunchen blir det ett besök på East Street Tattoo. Nu kör vi.


Jaha...träning var det ja.

Mina tankar är så klara nu, alla frågetecken slätas ut

För första gången så tvekar jag faktiskt i detta nu på om jag borde skriva om det jag tänker på precis i detta nu. Freaka inte ur nu för fan och tro att jag är värsta dumhuvudet eller nåt. Men ibland, ibland när man hör en låt kan man tänka att just den där låten vill man ha spelad på sin egen begravning. Oj, oj, jag skrev det ju faktiskt. Se där ja. Det här handlar absolut inte om något eländigt i livet, absolut inte. Och det ska inte vara vilken låt som helst. Men jag hoppas ändå att det kommer dröja flera herrans år till den dagen kommer och jag kommer säkert att höra andra låtar som jag också skulle tänka så fint om. Men lyssna på den här.....sit back, relax...och bara lyssna en stund.

http://se.youtube.com/watch?v=sLyLmZtDoTw

Så nog om det. Det var väl inte så farligt?

En annan sak jag funderar på just nu är tattoo nummer två. Jag vill ha något litet och smakfullt som ska symbolisera en lysande framtid från och med nu. Tankarna på detta har funnits ett tag men har i dagarna börjat få fäste på riktigt och jag är nog redo för att traska in på East Street Tattoo och faktiskt betala depositionen och boka tiden. Den här tatueringen kommer förmodligen vara något som flera andra redan har men den kommer att symbolisera det som jag vill och det räcker för mig. Det räcker att jag vet och att jag känner till anledningen till denna gaddning. Det är något speciellt med tatueringar. I alla fall för mig. Jag struntar i om det är speciellt snyggt i ärlighetens namn. Den ska bara stå för något som jag kan stå för hela livet. Då är jag nöjd och slipper ha tokångest för att jag har gaddat in något i huden som ska sitta där för tid och evighet som jag bara tyckte var snyggt precis där och då. Det är känslan bara. Allt som har med en själv, sina värderingar och sina egna känslor att göra är NÅGOT. Hajjar ni tugget eller är det bara i min värld det här låter logiskt? Tattoos eller inte. Det kan vara vad som helst.

Jag älskar det faktum att jag kan smörja själen lite då och då med saker som jag gör när jag är ensam och för mig själv. Det är som att jag har en hemlighet med mig själv. Jag kan sitta i min ensamhet och mysa åt den här tanken. I den tanken där det är jag mot världen.

Insikten att det faktiskt finns några saker som är jävligt fina i mitt liv, hur mycket jag än kämpar och sliter för att jaga det där perfekta, är faktiskt väldigt befriande och värmer mitt hjärta då och då. Det gäller bara att säga det högt några gånger för sig själv så sköljer det över en när man minst anar det. Och jag gillar det. Jag gillar det verkligen.

Chocktillstånd

Jag är sjukt upprörd. Man skulle nästan kunna säga att jag är på gränsen till förtvivlad. Det är ingen rolig känsla. Det ska ni fan veta. Här sitter jag och surfar runt på www.dagensmedia.se, vilket kan vara ganska bra för det arbete jag utför dagligen, så det är inte tal om någon slösurfning, nej, nej. Men då möts jag av detta: Peak begraver indianen.

Jag blir alldeles stel i hela kroppen, börjas kallsvettas och börjar uppriktigt sagt må illa. Det dröjde flera minuter innan jag fick ner pulsen. Det här är ju helt sjuuukt. Det här går inte. Det här går absolut inte! Peak Performance ska alltså byta ut sin logga med min älskade indian till något helt annat. Och varför? Jo, för här har man på Peaks marknadsavdelning bestämt att det är dags för något nytt. Nya tider, som man brukar säga. Man går därför ut och säger att man vill bredda sitt varumärke från bergsby till storstad och tror att detta ska hjälpa.  Och jag tänker fortfarande, där jag sitter i rent chocktillstånd, att va faaaaaaaan i helvete. Det här går inte. Det går bara inte. Och det här mina vänner är anledningen till gårdagens uppehåll i bloggandet.

Jag satt hela eftermiddagen och större delen av kvällen i detta chockartade tillstånd och försökte vänja mig vid tanken på att indianen ska ersättas med något nytt, något hetare och något som är mer inne. Titta själva.  Det är inte jag som är alldeles galen väl? Visst håller ni med mig om att detta inte går?

När jag blir jag

Jag kanske tar dig till stjärnorna någon gång

Långt bortom solen

Om du bara kan vänta och se

Om jag bara hade den tid jag behöver

Då skulle jag visa dig


Jag undrar fortfarande var du är

Ödet hjälper inte till

För jag får kanske aldrig chansen

Att visa vem jag är

Om du bara var här

Då skulle du få se


För jag är större än du tror

Mer än bara en i mängden

För vänta bara och se

Du ska få se när jag blir jag


Så mycket bättre än förut

Du kan inte be om mer

Jag kan vara allt som du vill ha

Jag är mer än det du ser här och nu

Now I’m so empty and the day's so long

Fenomenet sömn är något man kan undra ihjäl sig på. Jag kan i alla fall meddela att jag inte har fått speciellt mycket av det de senaste dygnen. Sömn alltså. Usch och fy och tvi. I natt sov jag i alla fall tungt de få timmar det blev. Somnade sent och när klockan ringde i morse kände jag i hela kroppen hur många timmars sömn det faktiskt saknas för att jag ska kunna komma i balans med vardagen igen. Jag känner i alla fall att det kommer att somnas tidigt i afton. Äntligen.


För övrigt är jag inte riktigt som jag borde på flera plan. Jag känner det. Jag är inte hungrig, varken glad eller ledsen, orkar knappt jobba och sen jag mår lite allmänt konstigt också. Det blev den tiden i månaden också just i dag och det gör knappast saker och ting bättre. Jag har proppat i mig Ipren och sitter och håller tummarna nu för att det värsta ska gå över. Jag går omkring i något slags vakuum, känns som att jag väntar på att något ska hända, men vad fan skulle det kunna vara? Utanför fönstret är det grått. Det ligger regn i luften. Men vänta, nu snöar det faktiskt.

Jag sitter och drömmer mig bort. Tänker på palmer, långa stränder, sol, god mat och en obekymrad tillvaro. Det sistnämnda är något jag fick en försmak på under tiden i Vietnam, det är något jag saknar och något jag ska skaffa mig. Men inte här. Det ska bli någon annanstans. Långt härifrån. Och det kanske inte dröjer så länge till när man tänker lite närmre på det. Men en dag som denna känns det väldigt avlägset.


On Tuesday, when it hails and snows,
The feeling on me grows and grows
That hardly anybody knows
If those are these or these are those

It scares the hell out of me and the end is all I can see

Nu är jag hemma igen. Långt från Vietnam. Back to reality. Och nu tycker jag att vi droppar den här präktiga resedagboksgrejen. Jag avslutade hela Vietnam med att bränna massa pengar i Hanoi. Svarta Converse, en liten cool väska, några snorigt billiga CD-skivor, en dvd-skiva med fyra säsonger av en serie och lite presenter till nära och kära. Så nu är jag fattig som en kyrkråtta. Typ. Nej, det där är inte riktigt sant faktiskt. Jag har så jag klarar mig. Det känns för övrigt ganska lustigt att skriva på en dator där bokstäverna med prickar ovanför är tillbaka.

Och nu är jag som sagt tillbaka i kalla, gråa och vinterdeppiga Sthlm igen. Ett kallt Sthlm utan snö. Så nu ska jag bjuda er på mina klagosånger igen så att ni i er tur kan klaga på vilken jävla deppig och tråkig människa jag är. Ska vi säga så? 
Inse nu min situation. Förstå den. Kom inte nu med kommentarer som att jag inte borde klaga eftersom jag har haft lyxen med att vara utomlands. Jag har inte sovit på 36 timmar, det är söndag och jag är helt väck i huvudet. So don't even start with me. Jag trodde att det skulle bli lätt att sova i går efter 13 timmars flyg men icke. Hjärnan gick på högvarv och jag kände mig tom på något konstigt sätt. Men i stället för att sitta hemma och deppa i soffan här i Sundbyberg beslutade jag mig för att åka hem och säga hej till mina nära och kära i Vingåker. Så jag hoppade på tåget med reskompisen som lånade min soffa natten till idag och vi styrde kosan mot Vingåker. Jag höll på att krevera på tåget också. Vi satte oss på ett tvåsits-säte men blev bortmotade av folk som överlägset förklarade att det minsann var deras platser. Vi flyttade oss snällt och hamnade till sist bredvid ett par i 35-års åldern. Hon var uppenbarligt gravid och satt och såg väldigt stolt ut över detta fenomen. Med mammajeans med resår i midjan och en liten, kort vinröd tröja som ideligen åkte upp och visade hela härligheten till mage. Jag stirrade. Som jag stirrade. Hon brydde sig nämligen inte om att dra ner tröjan och dölja magen. Jag vill inte se. Vill någon se? Gravid eller inte. När tröjan åker upp så man ser naveln är det dags att agera. DRA NER och dölj gravidmagen.

Här ligger jag nu i soffan, hemma i en tom lägenhet i Sumpan, med en klump i magen och är efter-resan-deppig. Det är ingen skön känsla alls. Ingen skön deppighet alltså. Och det finns så mycket jag borde göra. Jag borde städa lägenheten, jag borde packa upp, jag borde....ja, eller borde jag? Tänk om jag ångrar mig. Jag sparar alla borden och måsten. Ikväll vill jag bara försöka...vara.

Och du,
tog del av min fåfängs gitarr
du skratta med enfaldens narr
två clowner som vrålade i natten
Som nu,
när teater känns mer relevant
när det enda är mörkt som är sant
förstår jag dom flyende skratten...

No good headline

Jag vet inte alls vad jag ska skriva denna afton. Denna sista afton i Nha Trang i Vietnam. Klockan ar mycket men pa nagot satt kanns det fel att bara stupa i sang. Vi har avnjutit den sista middagen pa Cafe Des Amis och jag har faktiskt unnat mig en manikyr och gjort mina naglar annu finare. Now we're talking, right? Sen inhandlade jag aven tva nagelfilar och ett genomskinligt nagellack. Forutom det sa fick jag aven en 'footh-treathment sa mina sma fossingar ar lena som barnstjartar. Allt detta tog ca 1 timme och gick pa ungefar 150 svenska kronor. De ar duktiga och noggranna de sma sota vietnamesiskorna. De kan sin sak, det ska gudarna veta.

Vadret har faktiskt varit riktigt daligt i dag men egentligen, over all har detta varit den basta semestern jag nagonsin har haft utomlands tror jag. Jag ar nojd och glad.

Det ar dock konstigt att nar det borjar narma sig hemfard langtar man hem mer och mer. Joggingturen langs med beachen denna torsdagseftermiddag fick underhallas av HIM, Snow Patrol och lite annan melankolisk musik i Ipoden. Jag kande att det passade in javligt bra.

I morgon bitti kommer taxin till hotellet 08.30 och sen bar det av uppat med flygplan till den vietnamesiska huvudstaden Hanoi. Vi ska shoppa som sma illrar. Nu ska de sista pengarna brannas. Det ar inte sakert att jag hinner dela med mig av nagot mer harifran Vietnam nu. Vi ses hemma i Sverige. Eller sa hors vi helt enkelt. Forhoppningsvis. Alla som jag alskar och tycker fasligt mycket om ska veta detta. Flygplan ar namligen lite laskiga. 20.05 ska jag landa pa Arlanda pa lordagkvall om allt gar som det ska. Ta hand om er. Det ska jag gora.

Godnatt.

We're near the end...

Nast sista dagen har i ljuvliga Nha Trang. Vadret har inte varit helt stabilt idag dessvarre. Mycket moln, blast och lite kyligt. Det regnar faktiskt lite just nu. Inte for att det gor sa mycket da det ska sovas tidigt i afton. De senaste dagarnas bravader har satt sina spar.

Idag gjorde vi ett forsok vid poolen men gav upp ratt snart da solen absolut inte ville titta fram genom molnen. Efter en tidig lunch hoppade vi in i en taxi och drog i vag till den sista sevardheten vi ville se. Hon Chong hette detta stallet och bestar av massa coola stenar ute i havet. Vi har knappt forbaskat mycket bilder (eller mest jag med reskompisens kamera) och en del bilder ar sevarda ska ni veta. Men bara for att det var jag som var fotografen. Vi kom tillbaka till hotellet tidig eftermiddag igen. Men sen nar jag tog min joggingtur langs med stranden klarnade det upp rejalt.

Kvallen har varit lugn och skon. Vi akte cykeltaxi till ett stort supermarket och handlade lite roliga saser till matlagning och mat hemma da vi har foralskat oss i den vietnamesiska kokkonsten. Fast bara pa favorit-restaurangen i och for sig...ikvall testade vi grillad biff med sesamfro pa. Forsta nya matratten pa flera dagar. Fast kyckling ar nog fortfarande favoriten. Och en "Chocolate Ized" senare sitter vi nu har, klockan ar bara barnet egentligen, 20.43 men sangen har nog aldrig varit mer lockande. Aven om den ar hard. Och jag kommer att somna som ett litet barn denna afton med ro i min sjal.

Happy Hour i Nha Trang

Den har dagen ar slut och om det finns en Gud sa tackar jag honom for det. Jag har an en gang varit i bakfyllans forlovade land och lekt. Fy faaan. Drinkarna har ar inte att leka med vill jag lova. Det hela borjade med att vi borjade snacka med tva tjejer vid poolen i gar pa dagen. Vi kom overens om att vi skulle ata gemensam middag pa kvallen och sen dra ut en svang. Jag var dock ganska bestamd och tankte minsann inte bli onykter och dum jag inte. Vin till maten och sen nagon enstaka drink var min melodi.  Det sprack dock direkt efter middagen. Sen tappade jag rakningen efter 7 olika drinkar pa nagon bar dar det var happy hour, betala for en, fa tva. Efter detta i vag pa nagon club med lite schysst dansgolv. Det ingick en sa kallad "Jam jar bucket" i intradet ocksa. Sen var det kort. Jag var sa satans onykter och har vissa minnesfragment ska jag villigt erkanna. Usch usch. Men kul var det.

Dagen idag har varit ett riktigt litet helvete. Jag vaknade 08.50 i morse med alla klader pa mig och hade ett halsband pa mig som jag inte kande igen. Av med kladerna och sen slocknade jag igen tills staderskorna knackade pa 10.30. Jag inser i efterhand att jag var ganska otrevlig nar jag oppnade. "No, not today, go away". Sen viftade jag avvarjande med handen och slangde igen dorren. Och jag har matt sa daligt idag.....det ar varmt, kladdigt och jag har brant armar och nastipp. Addera en baksmalla fran helvetet till detta och jag tror att ni har ekvationens losning. Jag har legat och sovit pa en solstol i skuggan mest hela dagen. Det ar laggdags nu. Och oj vad jag ska sova gott i natt.

Det enda dumma ar att jag har tappat min pinkyfinger-ring. Den i silver som jag alskar och har haft ett antal ar. Restaurangens agare muttrade dock om att han var ganska overtygad om att det var kvinnan som skulle salja armband till mig nar hon tvingade pa mig nagra stycken pa min handled. Den smet nog med hennes fingrar nar hon tog av dom. Fy faaan sager jag bara. Jag alskade den dar ringen....

Som en polkagris i Vietnam

Det var valdigt disigt och inte alls soligt nar vi glantade pa gardinerna i morse. Med en djup suck lutade man sig tillbaka i sangen och somnade om, sov gott fram till tio, upp och at en harlig frukost bestaende av det vanliga; agg och fruktsallad. Det var inte mulet och inte sa kallt heller sa vi bestamde anda att vi skulle ner till stranden. Men inte behovdes det nagon solkram dar inte, tankte jag. Det ar ju ingen sol. Och nu ser jag ut som ett stopplyse i ansiktet och ar lite lagom rodrandig. Fint varre. Jag som trodde att det roda i ansiktet berodde pa min joggingrunda forut och att det skulle lagga sig en aning. Icke. Har sitter jag nu, solbrand och frasch. Eller? Kontentan av det hela: Solen tar mer an man tror trots blast och moln. Uschans buschans.

For ovrigt blev det TVA "Chocolate Ized" denna afton. Dessa ar sa forgjordat goda sa ni kan inte ens forsta. Och nu ska jag upp till sangen och avsluta min tredje bok under denna semester innan jag sluter ogonen och sover en god natts somn i min harda och skakande sang pa fjarde vaningen pa Happy House Hotell i Nha Trang i Vietnam. Skakandet i sangen kan vi diskutera i morgon. Jag har inte riktigt bestamt mig for om detta sangskakande beror pa att det spokar eller om det bara ar for att huset ar valdigt langt och smalt och vajar i vinden...och nej, annars har det inte hant sa mycket roligt i dag. det ar ju trots allt sondag och vilodag. Pa lordag flyger vi hemat igen och ni bor vara lite otaliga. Jag har mycket roliga bilder i digitalkameran som ni ska hjalpa mig med att tolka. Men ni ska fa ett pyttelitet smakprov nu. En av vara kameror verkar visst vilja funka i datorn namligen. Inte min tyvarr...



Nu vet ni ocksa att ni ska halla era tummar hart for att det i morgon ska vara sol sa man kan akta sig fran borjan.

Motorcykel genom det vietnamesiska landskapet

Asiatiska killar kan vara ganska sota faktiskt. Det ar ingen hemlighet direkt. I dag nar vi vaknade var det ett ganska trist soldis som tackte Nha Trang (eller Nja Trang som vietnameserna sjavla sager). Vi beslutade oss efter en snabb overlaggning vid frukosten att vi skulle passa pa att aka ut och se oss omkring. Sagt och gjort, in pa travel-agencyn vagg i vagg med favorithaket och ut efter att ha betalat 20 dollar for en heldag med egna guider som skulle kora runt oss pa motorcykel. Jag hade hoga forhoppningar.

Vi gick tillbaka till hotellet och invantade de tva guiderna som efter en halvtimme dok upp pa varsin uraldrig "motorbike". Jag granslade den ena motorcykeln och tog tag i jackan pa den lille asiaten som jag vid forsta ogonkastet och handskakningen fann ratt charmig. Det blir ganska narganget pa en motorcykel nar man sitter bakom sadar. Det drojde inte mer an kanske fem minuter innan han borjade fraga ut mig. "Where you from?" "What is your job?" Are you single?" och yada-yada ni vet. Jag borjade skruva obekvamt pa mig och forsokte komma langre i fram honom. Latt att han gar i gang pa att ha tjejer som trycker sig emot honom dagarna i anda. Hmm.

Anyway, de korde oss ut pa landsbygden, langt at helvete. Vi stannade mitt ute i ingenstans och de bad mig slicka pa sockerror. Jag fragade: " I'm not going to be sick doing this, right?" och sa skrattade de sa de fick tarar i ogonen. Men jag slickade for allt vad tygen holl och det var sott och gott. De visade banan- , majs- och kaffeplantage. Sen vidare upp i bergen till ett vackert vattenfall. Vi vadade genom vattenfallet och strommarna var starkare an jag trodde. Men guuud, sa fint och klart vatten. Man riktigt kande hur rent det var. Under lunchen som foljde sa insag jag vilka trevliga snubbar vi hade fatt som guider anda. Inte alls sliskiga som jag trodde. Vi larde dom svenska ord som lok och gurka. Ni ska veta hur roligt det later nar en vietnames sager gurka. De kan inte saga R men hej vad de forsokte. Sen skrattade de och sag stolta ut och vi beromde dom for att de var "good students". Jag rakade vid nagot tillfalle saga "cool man" och efter det sa de samma mening minst 15 ggr pa raken. Efter lunch gjorde vi ett snabbt stopp pa en liten krokodilfarm. Krokodilerna sov visst middag for de var inte sa pratsugna. Men sma och sota var de. Pa hemvagen stannade de aterigen mitt ute i ingenstans och sa at oss att "take a walk and take some pictures". Det var sa himla vackert. Ombaddad av hoga berg stod vi mitt ute i vildmarken dar det lag hus gjorda av lera, styckade risfalt och massa getter. Det gar inte riktigt att forklara men det var sa tyst och lugnt och samtidigt valdigt speciellt. De visade oss risplantor och blommor som "vissnade" nar man petade pa dom. Det har med andra ord varit en handelserik dag.

Det blev valdigt resedagboksaktigt det har marker jag....hmm. Jag vet inte om jag gillar det.

Jag sitter har nyduschad efter middag pa favvo-haket bakom hornet och en "Chocolate Ized" nere vid stranden. Dags att somna in for i dag. Och visst hoppas vi att soldiset har lattat tills i morgon val?

We have sex on the beach

Alltsa drinken. Inget annat. Jag har haft en ganska handelselos dag. Enligt min egen mening i alla fall. Vi gick upp en timme tidigare an vad vi har gjort forut for att jaga de basta soltimmarna. Vi fick byte rum i morse ocksa. Alltsa, det ar sa svart att beskriva men for mig sa ar det ett javligt lyxigt hotellrum med balkong och badkar. Storre an det forra och for detta kalaset far vi betala 7 dollar var per natt som sagt. Det ar INGENTING. Min forsta rekation efter att ha fatt se badkaret med duschdraperiet var att det skulle bli skont och slippa en genomblott badrum efter varje dusch. Sen duschade jag och kom pa att jag inte skulle slippa detta anda for att golvbrunnen sitter pa andra sidan rummet fran badkaret. Det ar bara att konstatera, duscharna ar bra mycket samre an maten. Jag far forsoka sluta att stora mig pa detta nu. Men det ar svart ska ni veta.

Jag avverkade 40 min jogging och nastan en timmes simning redan pa formiddagen i dag och har efter en gudomligt god lunch legat och glassat i en solstol med en snuskigt bra bok som sallskap under eftermiddagen. Jag hoppade over de friterade rakorna i dag och tog en liten portion nudelwok med gronsaker. Det ar sa gudomligt god mat har sa det finns inte ens ord att beskriva. Pa favoritrestaurangen denna afton blev det grillad kyckling, grillad fisk, ris, kokta gronsaker och vietnamesiskt vitt vin. Sen har vi hittat ett annat favvoplejs nere vid stranden som serverar billiga cocktails. I kvall unnade jag mig en Sex on the Beach. De ar generosa med spriten har vill jag lova.

Tva roliga saker som har hant i dag. Det forsta var att det borjade drosa in massvis med vietnameser pa poolomradet efter lunchen. Det tog inte lang tid innan vi fattade att det var nagon form av simtavling i gorningen. Och jaaa, vad ska man saga? Har ni nagon gang hort tva eller flera asiater ha en konversation sa vet ni att det later ganska roligt. De pratar ganska hogt och later alltid valdigt engagerade. Men det ar inte nat mot vad typ 150 vietnameser som star och skriker och hejar som idioter langs med en poolkant gor. En honsgard gar att jamfora med. Och som jag fnissade for mig sjalv dar jag lag och spejade ut over spektaklet bakom mina solbrillor. Helt galet.

Den andra roligheten i dag var Eddie Murphy. Jag hade precis kopt mina dagliga bananer langs med gatan och vi styrde stegen mot poolen da en liten cooling till vietnames stoppade oss och borjade gestikulera och snacka vild engelska for att fanga var uppmarksamhet. Vi har snackat om att vi borde kolla upp mojligheter att dra ut pa landsbygden och se hur lokalbefolkningen lever, se vattenfall och kaffeodlingar. Ja, ni vet sana saker som kan vara roliga att se nar man anda ar har. Den har snubben var del av "Easy riders", ett motorbikegang som skjutsar turister var de an vill ta sig for en billig penning. Det slutade med att han gav mig sitt visitkort dar han forklarade att han heter Mr Trong men att han kallades for Eddie Murphy for att han var sa lik honom. Jag vande blicken upp mot hans ansikte for forsta gangen under hela konversationen och holl pa att skratta ihjal mig nar jag sag att det faktiskt stod Eddie Murphy hogst upp pa visitkortet han gav mig. Ha-ha-ha! En liten asiat i Vietnam jamfor sig med komikern Mr Murphy himself. Det var gulligt men sa javla roligt. Jag tog kortet, vi lovade att hora av oss om vi var intresserade och gick.

Det blev lite kyligt framat sen eftermiddag sa vi gick tillbaka till hotellet och dumpade grejor innan vi tog en promenad med kamerorna i hogsta hugg ner mot stranden. Det har blast ganska rejalt varje dag har men i dag var vagorna hogre an nagonsin. Fy sjutton. Det var vackert och skrammande pa samma gang nar havet tog i fran tarna och vralade ut sin ilska. Det later som ett ilsket lejon som inte har fatt mat pa flera dagar...

Och sa var det laggdags i Nha Trang igen. Jag vill inte att semestern ska ta slut. Idag har jag haft en ro i kroppen som jag inte har kant pa mycket lange.

A fucking sunny day by the pool

Jag gjorde bort mig ganska rejalt i dag pa lunchen. Fan, det ar inte mitt fel att jag inte begriper vietnamesisk engelska i menyerna. Dessutom sa betyder inte orden likadant i alla menyer. Jag som hade gett mig fan pa att ata nyttig och valdigt kalorisnalt dessa tva veckor. Det sprack nar dagens lunch serverades pa poolrestaurangen som bestod av friterade rakor. Fy satan. Det var bara att smaska pa och se glad ut och det var ju knappast ackligt. Men med tanke pa mina stiffa och ommande muskler sa blev det ingen jogging idag utan jag simmade i poolen en timme istallet. Vi far hoppas att frityren runt rakorna inte satter sig pa fel stallen. Mina lovehandles ska bearbetas vid hemkomst till Sverige vill jag lova. Jag ska arbeta som en liten iller for detta. Det lovar jag. Nar jag lag pa solstolen idag funderade jag till och med pa att kanske inforskaffa mig ett par gangstavar nar jag kommer hem. Vad tror ni om det? Ja, jag vet att det ar lite pensionarsvarning pa det hela men va tusan. Det kan ju knappast skada.

Jag har dessutom lyckats branna mig i pannan idag ocksa. (jag vet inte om det heter i eller pa pannan forresten) Den svider och ar lite stel men annars mar jag bra idag ocksa.

Kvallens middag intogs pa favoritrestaurangen igen sa jag ar glad och nojd sa har strax innan laggdags. I morgon staller vi klockan en timme tidigare an hittills och gar upp for att fa en extra soltimme. Poolen ar det nya favoritstallet. Man slipper jobbiga forsaljare och en massa turister. Vi var helt sjalva vid den dar poolen fram till 15.00 ungefar. Helt galet. Och poolen ar inte sa liten ska ni veta. En 25 meters-bassang med flera rader att simma i. Da kanske ni fattar hur lite turister det ar har ocksa. Vi har pa en hel vecka bara pratat med tre svenskar. Resten av de fatal turister som finns har verkar vara britter eller ryssar.

Nu ar det sangen som galler. I morgon ska vi fa ett nytt hotellrum pa det har hotellet med fonster. Vi har namligen saknat det. For fonstret far vi betala en dollar mer per person men det ar det vart. 7 dollar/natt kommer vi fortsattningsvis att fa betala. Sug pa den karamellen under er eftermiddag vettja. For mig ar det laggdags nu.

4 minibananer is the shit!

Det ar snart hopp i bingen har. Men jag tankte att vi skulle snacka lite, jag och ni innan. Det ar val kanske egentligen inte sa mycket till dialog egentligen men ni far ju chansen att skrika till i kommentarsfaltet om det ar nagot ni inte haller med mig om eller om ni vill dela med er av era goda rad.

Jag kan ju borja med att saga att datorerna har inte ar varldens basta sa det har med bilder far vi ta nar jag ar pa svensk mark igen. Jag har en del roliga bilder i kameran.

Okej, nu till allvaret. Jag lyckades ju givetvis trycka dit en rejal skoskavsblasa under flipflop-tan och fick en klick alcogel
(85%:ig sadan) som jag skulle klicka i sjalva saret sen for att doda alla bakterier som det sa fint heter. Jag har ALDRIG upplevt san fysisk smarta forut. Fyy faaaan vad ont det gjorde. Och jag skrek ska ni veta. Det var synd om mig. Jag har utfort proceduren ett par ganger till med samma satans smarta. Det ar inte klokt. Nu far jag ga omkring i ett par fula valdigt bla badtofflor som tillhor hotellet pa dagtid. Det ar synd om mig...
Men det var en viss person som skramde livet ur mig nar denne snackade nat om att misskotta skoskavssar kan resultera i blodforgitfning. Hmm. Sa jag ar duktig och anvander min alcogel och dodar alla bakterier.

Idag har det varit sjukt fint och varmt vader har. Jag har legat pa stranden i en solstol och last klart en hel bok. Har man ferrari-eyes sa har man. Simple as that. En valdig god och billig lunch hann jag fa i mig ocksa innan mina 40 minuters jogging langs med stranden avverkades ocksa. Ja, jag ar tvungen att skryta lite om detta faktiskt. Min tanke ar att detta ska fa mig att satta fart pa dodflasket och sen ska det fortsattas nar jag kommer hem. I och med denna jogging sa ar jag aven duktig och dricker massa vatten. Alltsa, MASSA vatten. Jag dricker och dricker och dricker. Det ar helt tokigt ska ni veta. Sen rinner det rakt igenom mig ocksa. Det som kommer ut ar ocksa vatten. Men jag dricker och joggar i alla fall duktigt och det ar jag stolt over. Nar jag kom tillbaka svettades jag som en gris och mitt blodsocker var nere i botten. Detta avhjalptes med annu mer vatten men framfor allt 4 sma harliga bananer som gjorde sitt jobb alldeles ypperligt bra.

I morgon ska vi ga till en pool. Vietnamesen i receptionen har namligen lovat sol i morgon med. Om detta inte stammer sa kommer hon och jag vara tvungna att ha ett allvarligt snack imorgon om att man inte ska ljuga.

Enda minuset idag forutom min javla skoskavsblasa var middagen. Vi frangick favoritrestaurangen for att vi skulle prova nat nytt och det var en katastrof. Smaklost och trakigt. Imorgon blir det favoritplejset igen. Nu slutar vi med dumheterna att prova nya saker bara for att det ar nat man ska gora. Gillar man nagot sa gor man det. Att forsoka hitta nagot som overtraffar nagot som redan ar bra ar bara lojligt. Sa nu slutar vi med det och gar och sover i stallet.

Papaya-smask pa Happy House Hotel

Looooovely. Klockan ar snart 22.00 har och det ska snart sovas. Jag sitter i hotellets lobby och smaskar i mig en harligt saftig papaya. Fyy faaan vad gott det ar. Den ar sa god och fin att den smalter i truten pa en. Jag kanner mig sa harligt tillfreds med livet denna afton sa ni anar inte. Nog for att det har varit lite tveksamt vader har idag med lite regn och moln men sjalva atmosfaren ar sa ljuvlig. Lova mig att ni skippar Thailand nasta gang ni ska ut och resa och valjer Vietnam istallet. So fucking good. Det ar lugnt, skont och rofyllt. Inte alls mycket turister heller.

Igar kvall fick jag for mig att jag ville utnyttja semestern har med att komma igang med joggingen igen sa jag kopte ett par billiga loparskor. 200 spann och de duger fint sa lange vi ar har. Idag tog jag premiarrundan pa stranden och svettades lite. Det var jag, vagorna, palmerna som svajade latt i vinden, den roda Ipoden och de nya skorna. How about that people, det var val duktigt?

Kvallens middag kostade for ovrigt 20 spann och sen har jag fatt naglarna fixade for 10 sma ynkliga kronor. Vi har besokt en stooooor vit Buddha idag och akt taxi med en cooling till vietnames.

I morgon hoppas vi val pa lite sol for min skull val? Jag vill bada och plaska i en pool i morgon namligen. Det ar mitt mission.

Peace out all you lovely people. Vissa ar mer lovely an andra och ni vet vilka ni ar.  Nu ar papayan snart slut.

Goooodniiiiight Vietnam.

I Nha Trang

Nu snackar vi! Nha Trang is the shit i Vietnam vill jag lova. Det infann sig ett lugn i hela kroppen sa fort vi landade har for nagra timmar sen. 27 C och sooooool. Tydligen har det varit ganska taskigt vader har de senaste dagarna och idag var forsta soldagen. Det kallar jag tajming. Snuskigt billigt och fint hotell med nagra enstaka steg ner till stranden.

Men nat vi maste diskutera nu ar duscharna i det har smala landet. Det ar inte klokt alltsa. I varje hotellrum finns det naturligtvis ett badrum med dusch och toalett. De ar dock inte sa stora och duschen ar placerad ratt nara toan. Problemet ar att golvet ar helt plant och det finns inget som helst som skiljer duschen fran det ovriga badrummet. Det sitter en dusch pa vaggen och ar en liten brunn i golvet and that's it liksom. Detta resulterar i att ALLT blir blott nar man duschar och knappt nat rinner undan. Va fan liksom. Hur kan man bygga ett badrum sa?

Hjalp mig att fatta detta. Ni har varit lite daliga med kommentarer de senaste dagarna. Give me some advise and some attitude.

Still in Hanoi, Vietnam

Nar man ar pa andra sidan jordklotet (typ) kanns det som att man inte far vara sa har seg i huvudet som jag ar nu. Efter en riktig turistgrej pa tva dagar med batutflykt ar min skalle inte riktigt som den borde. Semestern har inte ens borjat kanns det som. Jag behover lite sol, lite varmare och rejal jakla sovmorgon. Sen kanske vi kan snacka lite igen.

Det kanns som att det har kommer bli varsta resedagboken och inte sa mycket av mig sjalv men det ar val sa har det far bli de kommande tva veckorna da.

Jag ar i Hanoi som jag tror ar Vietnams huvudstad. Detta ar en sjuuuuukt rorig stad och man far ont i huvudet bara genom att ga ut pa gatorna har. Dels av alla manniskor men mestadels pa grund av all trafik. Det tutas hejvilt och det ar med livet som insats man gar over gatorna har. Jag har lite svart att kanna lugnet och avkopplingen i min sjal men jag tror att det kommer. Kanske i morgon. For da ska vi flyga ner till sodra Vietnam till en turistort vid stranden som heter Nha Trang. Det blir nice. Forhoppningsvis i alla fall. Jag har namligen sett pa lite vaderleksrapporter och det ser lite mulet ut....hmm. Jag har fortfarande inte fatt sova ut ordentligt sen den dar javliga baksmallan fran nyarsafton och i morgon bitti gar planet snuskigt tidigt. Men lita pa att det ska sovas ut pa tisdag. Da javlar.

Klockan borjar bli laggdags har och jag maste duscha. Jag har sovit pa en bat natten till idag och dar fanns det ingen duglig dusch. Jag ar acklig.

Godnatt.

I en annan del av varlden (utan prickarna ni vet)

Jahaja, nu kanske vi kommer ha det dar problemet igen med lite mellanrum igen. Jag sitter pa ett lagom skabbigt hotell i Hanoi, Vietnam forstar ni. Sliten som fan ocksa. Men visst ska vi val ha en liten dialog med varandra mellan varven anda? Det tycker ni val?

Jag ska borja med att ge er ett av dom hetaste tipsen nagonsin. Drick ALDRIG, ALDRIG, AAAALDRIG alkohol dagen innan en 15 timmars flygresa som efter forsening blir till 22 timmar. Jag har aldrig matt sa daligt i hela mitt liv. Men samtidigt var det sjukt langesen jag hade en sa trevlig och rolig nyarsafton ocksa...anda tills allt "sneade" ur lite. Men aven da var det ganska...(jag har svart att komma pa ett bra ord att anvanda har..) komiskt kanske. Dessutom sa hander det bara i vissa personers sallskap. And I love it. Mestadels i alla fall. Haha.

Men nu var det Vietnam ja. Hanoi verkar vara en ganska rorig stad och har behover vi inte stanna lange. Det blir en liten utflykt i morgon och tva dagar framat med start 07.00 imorgon lokal tid. Det vet jag inte om jag gillar. Jag har knappt sovit en blund pa ett helt dygn och notera ocksa da det var igar (och idag lite med) som jag var sadar ackligt bakfull. Life is rough. Till saken hor anda att det blev flyg i 1:a klass mellan Helsingfors och Bangkok. Jag har aldrig flugit sa lyxigt i hela mitt liv sa vi kanske kan forlata Finnair lite for forserningen anda...fast bara lite.

Jag lever i alla fall. Jag kan ha nagon liten sjuk kansla om att plan ska krascha och sant men jag sitter har, hel men kanske inte sa ren. Nu ska det smaskas pa lite mat och sen blir det sangen. Hall alla era tummar for att den valbehovliga somnen kommer att infinna sig i natt. Njut av er eftermiddag hemma i Sverige sa hors vi vad det lider.