Att argumentera om huruvida man ska åka hiss eller inte när man kommer hem och är onykter

En sak som alltid har stört mig de senaste fem veckorna är detta eviga släpandet på cykeln (alias Mr Nishiki) upp och ner för trapporna. Det är fruktansvärt jobbigt att bära cykel tre trappor ner varje morgon och tre trappor upp varje kväll liksom. En sak som slog mig alldeles nyssens var att nu, när klockan äfr övrigt är ganska sent slagen och jag är lite rund under fossingarna, var det helt plötsligt inte lika jobbigt att springa uppför dessa trappor som det har varit de senaste veckorna. Jag funderade på att trycka ner hissen men jag antog att det skulle ta lika lång tid att springa uppför trapporna som för hissen att komma ner. Yes people, I'm drunk.

Grymt kul kväll har det varit och jag har än en gång fått komplimanger över stjärnan på min triceps. Detta är något jag alltid blir löjligt stolt och glad över. Den känns SÅ jag. Den ÄR så jag. Jag älskar den. Om det är möjligt så kanske jag älskar den ännu mer i detta tillstånd jag befinner mig i just nu än annars. Nu ska jag sova och inte ha en gnutta ångest i morgon. Det är bara att bestämma sig för det så går det. Också detta är en makaber upptäckt jag har gjort under de senaste veckornas eskapader. Men nu sover vi. Vuxna säger att det är en dag i morgon också.

Redo



Jag är så jävla o-cool man bara kan vara just nu när jag trallar runt i lägenheten och lyssnar på Zlatan-låten. Men what can I say? Han är/var så nedra söt den där lilla skånska Frans när han sjunger om Ibrahimovic. Men anyway, jag är redo för fredagkväll!

Fredagseftermiddag



Vi slutar 15.00 idag och avslutar dagen med ett glas kallt rosévin på jobbet.



Sen cyklar jag och Mr Nishiki hemåt i solskenet.



Vi är perfekta för varandra. Det är han. Det är jag...



...slät fin asfalt och inte en människa så långt ögat kan nå.



Fast Mr Nishiki är snabb och hinner ikapp de flesta.



Till och med bilarna cyklar vi om på väg mot Sundbyberg.



Snart är vi hemma.



Ser ni min lägenhetsport däruppe?



Och Mr Nishiki får ta helg.

Vi påverkas inte av reklam - Yeah, right!

Okej, jag har funderat hela dagen på det här. Ända sen i morse faktiskt. Tidigt i morse skall tilläggas. Jag var nämligen på en föreläsning som handlade om sociala medier. Ni vet Facebook, Twitter, bloggar och såna grejer. Sociala medier är det samlade ordet för dessa saker. Det är nog bland det mest intressanta jag vet. Ni som inte har förstått att det är reklam jag försörjer mig på, ni vet det nu. That's exaclty what I do for a living som man brukar säga. Jag hjälper människor, våra kunder, att tjäna ännu mer pengar. Egentligen en ganska enkel ekvation kan man tycka. Det är närmligen det reklam och annonser går ut på. Man köper det för att tjäna ännu mer pengar. 

För några år sen var allt så mycket lättare om man jobbade med det som jag gör nu. Människor i vårt samhälle var mer mottagliga då. Det räckte med en stor annons, inte speciellt kreativ ska tilläggas, i den lokala morgontidningen med rubriken: "REA! Skynda dig att fynda" och så vidare för att få människor att skrida till handling. Tänk på all TV-reklam vi har blivit matade med genom åren sen kommersiell TV antastade vår värld. Det är lätt att tro att kommersiell radio och TV alltid har funnits men så är inte fallet. Hajjar ni tugget?

I början av den kommersiella "mediakanalens" födelse älskade vi reklamen. Våra ögonen hade inte skådat detta fenomen och vi var som tokiga. I fikarummen på arbetsplatserna pratade man om det senaste schampot som gjorde håret så ljuvligt glänsande och de där chipsen som knastrade så härligt mellan tänderna. Ja, ni fattar grejen va. Nu är vi inte lika lättroade av reklam. Tyvärr, säger jag. För nu måste jag jobba ännu hårdare mellan halvniotillfem för att vinna ert förtroende varje dag. Jag måste vara extra kreativ och alltid tänka ett steg före.

Visste ni förresten att ett ryskt investmentbolag vid namn Digital Sky Technologies har köpt 1,96 % av Facebook precis nu i dagarna? Och detta för en liten struntsumma på 200 miljoner dollar. Man har nämligen uppskattat att själva fenomenet och varumärket Facebook är värt ca 75 miljarder dollar. Tilläggas bör att Facebook har tappat lite sen 2007 då Microsoft köpte 1,6 % för 240 miljoner dollar. Tänk den som hade kommit på och implementerat varumärket "Facebook". Tryckt dit det på kartan liksom. Facebook har idag 190 miljoner användare världen över. 2,2 miljoner av Sveriges befolkning är registrerade användare. Och vi som hyllade Lunarstorm med dryga miljonen fjortisar för tio år sen. Moahaha.

Vi är mer aktiva i dag. Vi vill mer. För tio år sen litade vi på den där snygga tjejen som stod i TV-rutan och sög av en Magnumglass. Vi trodde på henne när vi såg det där soliga leendet efter den första slicken. Vi ville också le så där stort. Så vi köpte en Magnum. Too bad. I den bistra verkligheten går inte chokladen sönder på det där vackra sättet som den gör när hon tar sin första tugga i TV-reklamen. Vi blev besvikna. Men vi hade ingenstans att skrika ut vår frustration över denna "lögn" de visade i rutan. Nu kan vi blogga om den där jävla Magnum-glassen, skriva något nedvärderande om den på Twitter eller starta en "Jag hatar Magnum-glass"-grupp på Facebook. Detta är den "nya" generationens reklam mina vänner. 190 miljoner människor världen över kan säga sitt om Magnum-glassen genom ett par enkla knapptryck på datorn. Var än i världen de befinner sig. När som helst. Det ÄR coolt. Det ÄR intressant. Det ÄR framtidens masskommunikation.

Mia is thinking



Jag känner mig lite fundersam idag. Lite off skulle man kunna säga.

Medieruset 2009 - I did it again!



Beviset på att jag klarade det. Jag gick i mål utan att stupa. Jävla mördarbacke alltså. Jag hade inte en gnutta saliv i käften på slutet och flåsade som en gravid elefant. Men jag klarade det. Hör ni? Jag KLARADE det. Det värsta av allt är att jag hade Aqua spelandes i den lila Ipoden hela loppet. När hon Lene sjöng: "You are what you eat" ville jag kasta den lila Ipoden åt helvete. Detta inträffade i mördarbacken. Fy fan.



Ytterligare ett bevis på att jag höll mig på benen i 3,7 km. Jag "tror" att jag gick i mål på en tid runt 20 min. Jag kommer att bli ytterst besviken om jag inte lyckades slå min tid från förra året som mig veterligen var 21.36. Men det får vi veta i morgon.



Det är lite coolt att jobba i media. Man får en "personlig" nummerlapp så att säga. Ser ni? Jag måste nog spara den här. Just i detta nu grämer jag mig lite att jag slängde den från förra året.

Men om ni ursäktar mig så ska jag dö en smula i min soffa nu. Jag betvivlar att jag kommer att kunna gå ordentligt i morgon. Urk.

Misslyckanden ger nya insikter

Känslor är komplexa ting. Det här har vi diskuterat förut. Jag vet det. Men känslor är något som aldrig blir tråkigt. Vi bekantar oss med dessa varenda dag. Nya som gamla. En del känns igen, andra är för oss totalt okända. En del är skrämmande, en del blir vi nyfikna på och vill utforska mer. Men en sak som alla känslor i olika skepnader har gemensamt är att vi alltid lär oss någonting nytt av dom. Det kan ta ett tag innan vi inser vad men en dag kommer den där "aha-upplevelsen" och det slår oss helt plötsligt rakt i ansiktet. Insikter är nämligen bland det bästa som finns i detta universum enligt mig.

Och just detta är något som kommer när man äntligen kan se objektivt på saker och ting efter ett misslyckande. Jag hävdar alltså bestämt att personliga misslyckanden ALLTID ger nya insikter. Och det var precis det här som jag låg och funderade på i morse när jag inte kunde sova. Jag slog upp mina ljusblå (mörkblå, gråblå, grönblå eller vilken jävla färg jag nu än råkar ha på ögonen) exakt 05.17 och sov inte en blund fram till mobilens alarm började låta 07.45. And I'm telling you people. På två och en halv timme hinner man fundera. Mycket.

Anyway, händer detta i morgon bitti också blir det en powerwalk runt sjön. Det är ett löfte.

She is smiling alone...

Men jag känner mig inte ensam. Inte ett dugg. Jag må vara själv just här och nu men det gör inte ett smack. Inte ett dyft gör det. Är vi överens om att det är skillnad på att vara ensam och att vara själv?

Jag mår nämligen så sjukt bra så det är inte klokt. Bortse från trötthet och ett tungt huvud. Detta har att göra med det simpla faktum att det blev lite för mycket i lördags och att jag än så länge inte har tagit igen förlorad sömn. Jag hade för kul helt enkelt. Men att leva här och nu känns inte speciellt svårt. Inte i ett Stockholm som badar i grönska, solsken och en härlig försommarvärme.  Jag borde kanske inte ens sitta här vid den här tidpunkten. Kyrkklockan slog precis halv tolv utanför mitt öppna fönster...

Men förresten. Om det inte blir plugg till hösten, ska vi dra till Hawaii då? Anmäl intresse i kommentarsfältet.
Som sagt. Livet leker. Jag tänker inte fundera ihjäl mig på saker och ting. Jag kan inte göra så mycket mer just nu. Jag har gjort allt jag kan. Enough is enough. Jag är glad ändå.

På onsdag är det medierus i lilljansskogen runt Stadion. Vi hoppas på sol och glada miner. Vi ska ha kul. Remember, it is all about having fun.  

Och den kommande helgen bjuder också på härliga aktiviteter. Jaa, allt är bra denna afton. Precis allt.

Så kan det vara...


...en måndagskväll i Sundbyberg. Solen håller på att gå ner. Det är 18 grader varmt och jag premiärade i bara t-shirt fram och tillbaka till Hemköp. Fast jag hade även byxor på mig om ni undrade...

Alkohol och känslor

Jag vill bara påpeka en sak innan ni börjar läsa detta. Jag har inte druckit en droppe alkohol denna afton och därmed är jag helt nykter. Det är just därför jag vill lätta mitt hjärta angående denna tanke som just nu har byggt bo i mitt huvud. Den har legat och grott några dagar och nu har den äntligen slagit rot och fått fäste. Mogen att skrivas med andra ord.

Det är det ni måste lära er om mig. Jag kan inte spotta ur mig saker i samma andetag som jag tänker på en sak. Det tar ett tag innan ni får ta del av det. Den som väntar på något gott....ni vet.

Anyway, till saken nu då.

Det är det här med alkohol hörrni. Det är ju ingenting jag uppmuntrar till direkt. Man ska inte dricka det för ofta. Det är ett gift och dagen efter är nu för tiden ett helvete. Jag minns en tid då tanken på dagen efter inte ens existerade. Inget hastigt uppvaknande med ångest i hela kroppen, hög puls, illamående och huvudvärk. In these days är detta mer regel än undantag tyvärr. Åldern börjar ta ut sin rätt.

Jag måste varna känsliga läsare som väljer att fortsätta läsa för det som kommer nu låter säkert bättre i mitt huvud än det kommer att framstå nedskrivet. Men ibland, ibland, IBLAND kan det vara skönt att ta ett glas vin för mycket, det kan vara skönt att ta den där onödiga tequilan (även om jag vad det kommer att resultera i) och det kan vara skönt att släppa på alla spärrar och vara så sjukt jävla oansvarig. Kanske är det bara tanken på att jag faktiskt fortfarande KAN göra sådana där oansvariga saker som att dricka för mycket, komma i säng alldeles för sent och vara som ett vrak dagen därpå som är kittlande i det hela. Vad vet jag?

Det finns en sak som jag hatar med alkohol förutom bakfyllan. Det är folk som skyller på alkohol när de har gjort något de inte borde göra. Påverkad eller inte. Man vet ALLTID vad man gör och tyvärr är det så att man fortfarande måste ta ansvar för det man gör. Så är det nämligen att vara vuxen. Jag ville bara göra ett statement här inte vifta med pekpinnen.

Men de stora sakerna gällande detta kan sammanfattas i följande frågor. Vågar man mer när man är onykter eller är det faktiskt helt enkelt så att man känner mer i ett sånt tillstånd? Gör alkohol att man blir mer modig och vågar säga och göra saker man aldrig skulle ha gjort i nyktert tillstånd eller gör alkoholen att känslorna strömmar till som aldrig förr och man faktiskt är totalt ärlig och kan blotta sig själv och sitt inre på ett sätt man aldrig gör annars? Kan den ena saken utesluta det andra eller är det en blandning? Hamnar man bara i det ena "stadiet" ibland?

Slutligen...finns den ultimata fyllan?

Jag ska sova nu. För övrigt känns det jäkligt skönt att kunna vakna upp i morgon runt lunchtid utan konsekvenserna av allt ovanstående.

Godnatt.

OBS! Detta är INTE en modeblogg...

Men...jag blev kär idag.

Min kväll i bilder



Det är vår. Det är rosévin som gäller. Helst med lite, lite kolsyra i har jag kommit på.



Sällskapet för kvällen.



Onsdag på Patricia. Allt dyrt är billigt på onsdagar. Vi börjar med ostron...



...fortsätter med hummer...



...och avslutar med blåbärspaj och glass.



Bartendern ville vara med. Han var skåning, ganska snäll och BJÖD på goda shots.



På promenaden från Näckrosens t-banestation gjorde jag en makaber upptäckt. Tulegrillen hade julbelysningen kvar. Ser ni eländet?

De små, små orden är svåra ord och dom hårda orden är enkla ord...

En joggingtur senare.

Jag vet inte om det här blir så bra som det hade kunnat vara men efter en löprunda i sällskap med Lasse Winnerbäck och James Blunt så har jag bestämt mig för att göra ett seriöst försök. Så here we go.

Jag tänker på medvetna och omedvetna handlingar. Båda göromålen är resultatet av hur vi är som människor. Jag kan vara ute och cykla här men jag räknar kallt med att ni kommer att stå där och ta emot mig om jag faller här. Jag tänker på allt jag har gjort i mitt liv, allt jag kommer och göra och vad konsekvenserna av det blir. Jag tänker mig att jag oftast kommer att ha full koll på vad jag gör, hur jag gör det och varför jag gör det. Det skrämmer mig lite när jag tänker på att det även kommer att finnas en handfull handlingar jag kommer att utföra helt omedvetet också. En del saker kommer att glädja andra människor. Medvetna handlingar som gör andra människor glada kan vi oftast redan i förväg räkna ut resultatet av. Omedvetna handlingar som fixar biffen att sätta ett leende på någon annans läppar är nästa ännu finare. Detta för att det handlar om att man gör något på grund av hur man är som person. Jaja, jag vet att både det omedvetna och det medvetna funkar så. Men ändå...i mina ögon är de omedvetna handlingarna de mest osjälviska som kan ske.

Men allt man gör i livet gör ju tyvärr inte alla andra glada och lyckliga. Vi fattar beslut, vi är på ett visst sätt  och vi kommer både att säga och göra saker som inte kommer att mottas med öppna armar och varma leenden. Det är här jag börjar fundera på allvar. Omedvetet eller medvetet, vilket föredras? Jag tänker inte på saker som vi gör för oss själva nu. Känner man att något är rätt innerst inne och att man kommer att växa som människa kan man inte alltid vara andra människor till lags. Men om vi vänder blickarna mot det som ibland får oss att tänka på andra människor i ett helt annat "ljus" än vanligt. Det är nu det börjar bli intressant enligt min mening. 

Det är GIVETVIS helt för jävligt när man sårar någon annan medvetet. Det kan man inte komma ifrån. Men när det omedvetna gör att vi helt plötsligt börjar agera medvetet...hur fungerar det? Jag märker att jag inte har rätta snitsen på att få ur mig allt jag vill här. Fan då. Jag snurrar till mer än vanligt. Kontentan av det hela. Är de relationer du värderar mest av allt i livet starka nog att mklara av de omedvetna "dåliga" handlingarna? Vi tänker ju att en annan människa alltid vet vad han eller hon gör om vi blir behandlade eller bemötta på ett sätt vi aldrig någonsin trodde att denne skulle göra. Vi gillar att sitta och gnissla tänder, tänka irriterade tankar och kanske till och med tänka tanken som vi aldrig någonsin trodde att vi skulle göra: "Ääh, va fan, jag klarar mig bra ändå. Allt detta är konsekvensen av en omedveten handling som "görs" medveten. Det här skrämmer mig alltid som fan i efterhand. Hur lätt det kan vara att förstöra nåt som i grund och botten är så jävla bra. Och att jag ens hinner tänka tanken på att jag skulle klara mig bättre "själv"...jag borde få något hårt i huvudet mellan varven. Speciellt i det ögonblicket när jag beter mig som en stor, fet idiot.

Vi har inleder och har två sorts relationer till människor genom livet. Personer vi har "valt" in i våra liv eller som har halkat in på ett bananskal och får stanna för att de tillför något som vi behöver för att klara vardagen. Här är gränsen hårfin. Ett ord för mycket, eller gränser som överskrids kan göra att det blir tack och hej. För det har vi också rätt att välja. Sen finns det relationer som vi är intvingade i vare sig vi vill det heller inte. För att tillägga något i det sistnämnda behöver detta inte nödvändigtvis betyda att vi umgås med dessa männsikor. Men de finns liksom där ändå även om det sägs för mycket, görs för mycket eller gränsen överskrids.

Det är konstigt  att det alltid är det omedvetna som orsakar de största skadorna precis där och då. Men jag vill gärna tro att det även är det omedvetna som gör att allt blir bra igen och kanske till och med mycket bättre än vad det var innan...

Jag kan vara ute på jävligt djupt vatten här. Jag kanske inte alls har lyckats förmedla ett dyft här. Jag kanske inte ens själv vet vad och hur jag tänker. Men just ikväll känner jag att mig fruktansvärt känslosam. Och jag är glad för allt och alla jag har. Så glad att jag ibland kan få en tår i ögonvrån när jag tänker på det.

Btw, har ni något ni vill anmärka på gällande den här röran?

And sometimes I can barely look at you
But every single time I do
I know we'll make it anywhere
From here...

...

Dagens regntunga och gråa himmel är borta och har ersatts av en blå himmel och solsken. Det lättar alltid lite i hjärtat av ett sånt här väderomslag. Life is good right now. Jag klagar inte på något. Förutom den här totalt uteblivna inspirationen. Jag har gått och funderat på en sak i flera dagar och jag vill verkligen få ut det men jag vet inte riktigt hur. Det är nu jag har två alternativ.

1) Jag väntar med dessa tankar till inspirationen flödar igen.
2) Jag ger det ett försök trots allt.

Hmm. Jag kanske måste fundera ett tag till på det här. Kanske medan jag tar en promenad runt sjöarna här i ljuvliga Sundbyberg. Det kanske rinner till lite inspiration då. Gör det inte det så är det illa. Riktigt illa.

Open-minded



Man kan inte köra samma saker hela tiden. Man måste vara öppen för att testa nya saker.

I have nothing to say really

Jag är inne i någon slags bloggtorka. Trots att det är full rulle hela tiden så vet jag inte riktigt hur jag ska sätta det på pränt. Jag kanske måste ta några dagar och samla ihop mig. Jag vet inte riktigt. Eller så är jag kanske bara trött idag. Det är ju trots allt måndag.

Men i brist på bättre fantasi kan jag ju visa er min nya skönhet.

"Efter"-bilden



Jag bjuder på den här. Men bara för att det är fredag.

Så avslöjar kroppen om du är sjuk enligt Aftonbladet

Denna rubrik möts jag av på Aftonbladet.se när jag slösurfar under lunchen. Öronvax, svett och näsblod. Tre tecken på att du kan vara sjuk. Både Aftonbladet och Expressen är sjukt duktiga med löpsedelsfenomenet. Med andra ord: människor som svettas, har lite öronvax och blöder lite näsblod idag kommer att kasta sig på telefonerna och ringa och boka tid hos doktorn. För det är väl det som är poängen med löpsedeln? Jag har väl inte missuppfattat detta? För själv sitter jag just i detta nu och pillar i mina öron, febrilt letandes efter vaxet samtidigt som jag försöker hålla undan svettattackerna och näsblodet.

Vår



Det är rätt vackert när man tänker efter.

Problemet är löst

Okej, jag har förstått att det har varit problem med just kommentarerna här. Det har varit något knas. Men till er stora förtjusning har jag löst detta nu. Nu vill jag att sprutar ur er all frustration ni har gått och burit på de senaste veckorna. Sätt i gång och kommentera. Släng ur er moralkakorna, funderingarna, fantasierna, drömmarna, förväntningarna och åsikterna ni har. Ni har många inlägg att jobba med. Jag tycker att ni kan ägna er åt detta medan jag går till SOUK Haircare och fixar till mitt slitna hår som är som svinto i topparna just nu med hjälp av lite toning och en sax.

En onsdag i maj. Plats Stockholm.

Att vara så här trött kan inte vara bra för hälsan. Usch och tvi. Sen skulle vissa säga att man får skylla sig själv. Jag är inte en av dom. Sen börjar jag nästan undra om min hals trilskas på grund av pollen. Det kan vara så och i så fall är jag ju egentligen inte speciellt dålig. Men det är jobbigt ändå ska ni veta. Det finns dom som talar om någon slags vårig trötthet nu också. Jag tror att det kan vara den som spökar också.

Idag har varit en sån där dag då jag har hunnit med att oroa mig en massa. Ena sekunden känner jag mig lugn och trygg i någon slags vetskap om att jag visst kommer att komma in på den utbildningen jag vill till hösten. I nästa tvivlar jag på det. Först blir jag lite ledsen när jag tänker på det senare alternativet men efter lite rationellt tänkande inser jag att det inte skulle vara hela världen. Kan det ha att göra med mina fina kollegor på jobbet? Jag gillar dom. Mer och mer faktiskt. Och kanske extra mycket efter en låååång fikastund med jordgubbstårta.

Ikväll väntar en intressant stadsvandring i Gamla stan med någon cool, känd historiker och efterföljande middag på restaurang. Mitt i-tidningarna bjuder och detta mottages tacksamt. Det ska bli trevligt. Nothing more, nothing less.

Det är egentligen bara en sak som stör mig denna onsdageftermiddag mitt i veckan.
Och det är för att ni är så tysta nu för tiden. Ett tag var ni med noterna näst intill dagligen. Vad har hänt? Jag som tycker att jag som vanligt har varit ganska öppen och pratglad gentemot er. Kom igen nu för bövelen. Nu får ni skärpa er. Jag röstar för att alla som går in och läser detta åtminstonde kan lämna ett litet "Hej" bland kommentarerna så jag vet att ni lever. Ni får vara anonyma om ni vill.

Kreativt tänkande

Ibland kan jag tänka tillbaka och minnas hur det var precis innan jag skulle ta studenten. Det var många tankar som virvlade runt i huvudet. Det fanns en längtan, starkare än något annat jag hade upplevt i mitt då 18-åriga liv. Samtidigt kändes allt väldigt skrämmande. Allt det som hade varit min trygghet under så lång tid med skola, kompisar och allt runt omkring skulle inom kort vara ett minne blott. Att ta studenten var en stor sak. Det var en milstolpe i livet med allt vad det innebar. Det var efter studenten man skulle fatta beslut som skulle komma att påverka en för resten av livet. Det var efter studenten man skulle börja försörja sig själv, ta hand om sig själv och bli vuxen. Allting fram till studenten hade varit en resa med bestämda mål.

Jag vet inte hur många gånger strax innan och strax efter den stora dagen som alla i min närhet som var vuxna sa till mig att jag hade en rolig tid framför mig. De sa åt mig att jag skulle passa på att göra så mycket som möjligt innan jag rotade mig. Resa, plugga och pröva lite olika arbeten. Ja, att ta studenten var som att få ett uppdukat smörgåsbord med så många olika maträtter att välja på att man inte riktigt visste i vilken ordning man skulle prioritera läckerheterna. Man börjar lite sakta och trevar sig fram. Man tar ett arbete och arbetar hårt ett halvår, ett år. Man sparar varenda krona. Man packar sin ryggsäck och köper en oneway-ticket ut i världen. Man gör Asien, Australien och kanske till och med USA under några månader. Under tiden lever man sådär obekymrat och tänker inte på något annat förutom på när man ska gå upp, vad man ska ägna dagen åt eller vad man ska äta och dricka. Det finns inte ett enda grått moln på himlen. Man har någon slags bild av att livet alltid ska vara sådär rosenrött och bekymmerslöst. Men något som man snabbt får lära sig är att det roliga i livet oftast har ett slut och att det finns en hårdare verklighet därute. Man kommer hem igen. Hem till den verklighet där man måste arbeta för att betala hyra och för att kunna köpa mat. Allt detta för att överleva.

Detta leder till att man börjar fundera på vad man egentligen vill göra med och i livet. Man börjar tänka på vad man eventuellt vill utbilda sig till. Även här finns det flera saker att välja på. Man står återigen framför det där uppdukade smörgåsbordet. Det snurrar i huvudet på en. Man tänker och tänker. Vad är rätt? Vad är fel? Vad vill jag med livet? Frågorna är många och svaren vill inte riktigt infinna sig. Men man måste ju. Visst måste man väl det? Man måste ju ha ett bra, avlönat jobb och bo fint. De här tankarna avgör saken. Man börjar studera. Man läser på universitet eller högskola och tar sin examen. Det naturliga steget som följer är att söka ett arbete. Man har en fin utbildning bakom sig så man behöver ju inte oroa sig. Eller?

Vi 80-talister får ofta höra att vi är lata. Att vi vill att omvärlden ska anpassa sig efter oss. Det vi vill, det är så det ska vara. Det vi tycker, tänker och känner är rätt. Vi vill bara ha det allra bästa av livet. Vi är livsnjutare ut i fingertopparna. Vi tar inga dåligt betalda arbeten, vi vill sova länge och får vi inte som vi vill så får det vara. Vi anpassar oss inte efter samhället, det är samhället som ska rätta sig efter oss. Detta är vad den äldre generationen tycker och tänker om oss. Den äldre generationen kan absolut inte tänka sig att det är den som har "gjort" oss till det vi är idag. 

Vi är inte helt tappade bakom en vagn. Det är lågkonjunktur. Vi kan inte styra över hur arbetsmarknaden ser ut. Det är arbetsmarknaden som styr oss. Vi må tillhöra den rastlösa generationen, den med det där uppdukade smörgåsbordet där vi kan välja på allt från korv med bröd till oxfilé och där alla måsten gör oss rastlösa. Vi utforskar världen, vi börjar med något som vi knappt hinner avsluta innan vi antar nästa utmaning som väntar bakom hörnet. Med andra ord, vi fortsätter följa era råd om att hinna göra så mycket som möjligt. Vi fortsätter att resa, studera och testa olika arbeten.

Irritationsmoment

Jag kan inte påstå att jag är särskilt barnkär. Det har jag aldrig varit. Jag är inte typen som tar min hink och spade och kliver ner i sandlådan bland barnen helt naturligt liksom. Nää, ska man charma mig om man är under fem år måste man ha det där lilla extra. Man måste vara en riktigt skön liten person med en style utöver det vanliga. Det kanske händer en eller två gånger per år att jag råkar på en unge med de sistnämnda egenskaperna. Det finns vissa personer som tycker att ALLA småglin är sååååååsööööötaaaasåååå och de kan knappt vänta tills de får göra och kläcka egna. Men dessa personer är inte dom värsta. Nääheeråå.

Föräldrar tenderar lätt till att tycka att deras egna ungar är de bästa i hela världen. Det är absolut inget konstigt eller fel med detta, don't get me wrong here. Är man mamma eller pappa så bör man nog tycka att ens egna barn är det sötaste, finaste och goaste man vet. Annars är det nog något fel. Så det är inte det. Det jag stör mig på så förbannat på mellan varven är att dessa föräldrar även försöker få alla andra runt omkring att tycka samma sak. Som när man sitter på t-banan en tidig morgon med grus i ögonen och försöker koppla bort omvärlden genom att höja volymen på Ipoden och det sitter en snorunge framför som försiktigt reser sig och närmar sig en genom att ställa sig och se ut genom fönstret samtidigt som ungen kliver på ens fötter och söker ögonkontakt. Barnet kanske skrattar lite, pekar, försöker prata MED mig och peta PÅ mig. Och jävlar, jag kan se sur ut. Jag kan blänga på mamman eller pappan som sitter bredvid och inte gör något åt ungens klivande på mina fötter. Nää, istället sitter de där och ler soligt mot mig och deras blickar säger: " Visst är han/hon det sötaste du någonsin sett?" "Visst är han/hon charmig när han/hon gör så där?". Svaret är NEJ.

Eller som idag när jag kom cyklandes med en behaglig fart förbi Solna Centrum nu på eftermiddagen och ser att ett par meter framför går det en pappa med en barnvagn. Bredvid sig har han ytterligare tre ungar. En på cykel och två som springer omkring till fots. En cykelbana och en gångbana. Gott om utrymme för alla kan man ju tycka. Men icke. Det här resulterar i att jag saktar in, använder min ringklocka ganska frenetiskt och samtidigt bromsar in för att ge pappan och ungarna gott om tid att flytta på sig. Men icke (numro två). Barnen stojar och hoppar omkring och pappan vänder sig mot mig och skrattar samtidigt som han ger mig den där blicken igen. Den som återigen så uppenbart säger: "Visst är det söta när de gör så där?" Men jag som har dragit från jobbet tidigare än vanligt med sjuhelvetes ont i halsen och misstänkt feber, jag som hann bli lagom blöt för att jag inte mer än hann hoppa upp på cykeln och börja trampa hemåt förrän det började regna håller inte med den här pappan alls. Jag ler inte. Jag skrattar inte. Jag blänger tillbaka och gruffar lite innan pappan äntligen begriper att jag inte delar hans uppfattning om hans barn. Det är först då han agerar. Han börjar leda sina snorungar åt sidan så att jag kan få komma förbi. Äntligen.

Kontentan av det hela. Tyck gärna att era barn är det mest dyrbara, finaste och sötaste i hela världen. Det är fint att ni tycker det och jag hoppas att jag kommer att tycka likadant om mina egna barn i framtiden. Om jag får några.

Men tills dess att jag får egna....snälla ni, håll för fan reda på era ungar. PUNKT.

Det är läggdags för skämten, det är allvar i år...

Då har vi den här förhatliga söndagkvällen flåsandes i nacken än en gång. Det är sådär lagom avslaget och klockan går alldeles för fort och börja närma sig läggdags. Snart är det dags att sluta ögonen och vakna upp till en ny vecka fylld med tråkiga måsten och göromål. Det är även dags att göra hål på bubblan man har befunnit sig i sedan i fredagskväll. En rätt lugn och skön helg går mot sitt slut men som vanligt har den gått alldeles för fort...


Anledningen till denna "lätta" ångest kan vara simpel. Att det är just söndag och långt kvar till fredag. Tid är ett konstigt fenomen som inte fungerar så logiskt alla gånger. Speciellt inte på söndagar. Söndagar och tid är ingen bra ekvation. Tiden på söndagar går långsamt, så långsamt och idag har jag kommit på varför det är så här. Tiden på söndagar finns bara till för att dra ut på lidandet, på ångesten som alltid smyger sig på oavsett om man vill det eller inte. Och när kvällen väl kommer så undrar man varför det överhuvudtaget finns en dag som söndag.

Men jag vet i alla fall att i morgon när veckan har sparkats i gång igen så är den här känslan ett minne blott. För jag har ett leende som leker tafatt i mungiporna trots allt. Det krävs så lite nu för tiden för att skrattgroparna ska få jobba och för att den där varma känslan ska sprida sig i hela kroppen. Så vi ber söndagskvällen att fara åt helvete nu tycker jag...

Man kan börja ana en trend här

En pizza senare och det är fredag på riktigt

Den här fredagen har varit precis så som en fredag ska vara. Man har varit sådär lagom sliten efter gårdagskvällen, det har varit rätt lugnt på jobbet och många sköna skratt har hörts ljuda på Promedia. Jag har längtat efter den här stunden hela dagen och nu är den kommen. Jag ligger skönt nerbäddad i soffan framför TV'n mätt och belåten efter en lagom stor pizza som hamnade i magen i sällskap med personen som är världens mesta pizza-lover innan cykelturen hem från stan. And I feel just grrrreat!



Och kolla så pluttinuttigt. Pizzakillen kom ut med pizzorna och sa lite generat: "Din pizza råkade bli formad som ett hjärta".
Tsss.....vadå råkade? Han visste PRECIS vad han gjorde när han bakade den där pizzan.....mohahaha.

Och så två andra saker

Jag är lite pissed på två saker idag.


Det första är Comhem. Jag har använt mig av deras tjänster gällande TV och bredband ända sen jag flyttade till Stockholm för tre år sen. På dessa tre år har jag inte haft ett endaste litet problem vad jag kan minnas. MEN, det här är ett stort MEN. Sen flytten till Sundbyberg i december har detta ändrats. Jag har alltid använt Comhems analoga TV-nät eftersom jag inte har behövt skaffa digitalbox. Men i Sundbyberg behöver man det. Och Comhems digitala TV-nät suger. Det är så förbannat irriterande så det finns inte. Som häromkvällen när jag hade gosat ner mig i soffan och skulle kolla på Desperate Housewives till exempel och allt blev svart. TV'n la av och Internet dog. Samtidigt. Kul. Jag börjar även bli skapligt trött på att aldrig kunna kolla på ett tv-program utan att det hackar, hoppar och söks efter signal hela tiden. Snart kommer jag ringa till Comhems kundservice och då kommer jag inte vara trevlig.


Det andra är Tele 2 Comviq. Eller egentligen inte dom i sig. Men jag har varit lite misstänksam på att mitt saldo på mobilräkningen har skjutit i höjden de senaste två veckorna. Jag har inte för mitt liv kunnat begripa detta för jag vet att jag varken har ringt eller sms'at för så mycket. När jag till slut tar mig i kragen och ringer upp Tele 2's kundtjänst så får jag veta att jag tydligen har registrerat mig på två betaltjänster som har debiterat mig 250 spänn. Jag blev tvärarg. Va fan liksom. Killen stammade fram lite försiktigt att han kunde ge mig telefonnumren till de här företagen som har debiterat mig. Så jag ringer upp de här jävlarna som för övrigt är engelska bolag och spottar ur mig i ren ilska någonting om att hur i hela helvete jag har lyckats hamna i deras jävla sms-register?! De tog i alla fall bort mig och nu hoppas jag innerligt att detta aldrig upprepas. Idioti.


I övrigt är allt rätt bra idag. Solen sken under hela cykelturen från Sundbyberg till Östermalm i morse, BBQ-lunchen med Aftonbladet var ljuvligt god och ikväll är det galej. Trots det sistnämnda har jag gett mig fan på att det blir cykel hem i natt. Det blir nog bra.


Dessutom har jag testat en ny grej. Jag har prövat att inte ägna en tanke åt att tänka. Jag låter det rinna av mig helt enkelt. Och vet ni? Det fungerar. Jag är trött på allt som jag förväntas vara och inte vara och saker som jag förväntas göra och inte göra.

Två väldigt väsentliga saker



Vår kyl på jobbet hade fått fnatt och min mat var frusen. Det är fruktansvärt INTE gott med tomat, gurka och bladspenat som man får micra. FY FAAN, rent ut sagt. Det var nog den äckligaste lunchen på mycket länge. Men har man lunchlåda så har man. Jag pinade i mig äckelmaten och log falskt hela tiden.



Jag har utmanat mig själv. Varje kväll när jag mixar min smoothie försöker jag ta så lagom jag bara kan av alla ingredienser för att få den i samma färg som min mixer. Ikväll var det nära. Mycket nära. Men jag måste öva mig lite mer tror jag. Men på god väg, det är vi fan i mig.

I huvudet på mig denna måndagkväll...

Det kommer såna här dagar ibland. Dagar då man känner att man behöver en rejäl timeout från allt och alla. Efter en arbetsdag med hög aktivitet för att sen få stressa hem på cykel till Sundbyberg för att hinna uträtta de ärenden som behövdes har jag landat i soffan med tankar som just nu är väldigt röriga. Varför kan det inte vara enkelt hela tiden för?



Jag är totalt jävla hopplös. Det borde vara mitt mellannamn. Hopplös. Jag borde inte skaffa mig djur. Jag kan inte fatta objektiva beslut. Jag är nämligen helt övertygad om att ingen kan ta hand om henne så bra som mig. Jag har ju henne inte i min närhet nu heller men det är i alla fall jag som har sista ordet, det är jag som har yttersta ansvaret och det är jag som ska se till att hon mår bra. Jag har fäst mig vid denna underbara varelse mer än jag tror och mitt hjärta verkar allt som oftast vinna över min hjärna. Det gör ont i hjärtat så fort hon blåser sin varma luft på min kind, när hon tittar uppmärksamt på en under sin långa, ostyriga pannlugg eller så fort hon letar igenom mina fickor efter godis med sin mjuka hästnos. Just i detta ögonblick tänker jag mig att hon ska följa med mig var det än bär hän till hösten...

Spotify spelar låtar av den lugna sorten och soffan har väl aldrig varit skönare än så här. Utanför fönstret håller solen på att gå ner. Det har klarnat upp fint efter dagens regnskurar. Regnet som var välbehövligt efter flera veckor i torka. Det kändes som att all växtlighet fick nya krafter efter lite friska regndroppar.

And I'm still thinking...

Jag älskar när jag försvinner, jag älskar när jag vinner, älskar när hjärtat brinner och all ångest blir till sand

Den här helgen har varit intensiv. Det är först nu under täcket i min säng hemma i Sundbyberg, när klockan börjar närma sig midnatt, som jag vågar andas ut igen. Intensiv för att det har varit fullt upp mest hela tiden. Intensiv för att jag har brottats med känslor om vad jag ska göra och inte göra. Intensiv för att jag har haft kul. Intensiv för att jag har träffat lite nya människor och fått vara med på roliga saker. But still,  det är inte så lätt alla gånger som man kan tro. Vissa saker kan man nog faktiskt fundera ihjäl sig på tror jag. I ett sånt här läge är det kanske bara att blunda och ta steget mot branten.

Jag hade en (o)intressant morgon denna söndag. Jag brukar alltid sätta min mobil på ljudlös när jag ska sova. Nog för att jag nästan alltid vaknar av vibrator-ljudet också men det är inte så skrämmande eller överraskande som när ljudet är på. Denna söndagmorgon var det lite annorlunda för jag väntade på sms från viktigt håll och därmed hade jag ljudet på för att vakna i rättan tid när detta sms väl kom. Döm om min förvåning när det helt plötsligt var en sjuhelvetes aktivitet i denna mobiltelefon från kl 08.42 fram tills jag gav upp och klev ur sängen. Idag var tydligen de flesta i min bekantskapskrets morgonpigga och hade väldigt flinka fingrar på mobilerna. Jag har väl aldrig varit med om maken. Vi har nog slagit sms-rekord en söndagmorgon mina kära vänner....och du som ringde mig innan kl 09.00; Vad tänkte du med egentligen?
Note to you: Jag är inte lika morgonpigg.

Jag har så mycket blandade känslor i mig så det är inte klokt. Jag tillät mig själv att ta en nostalgitripp igår också. En lagom lång ridtur i solsken kan göra mycket. Jag kan stå och titta ut över Vingåkers vidder och känna mig så hemma som man bara kan göra på ett ställe där man har vuxit upp och spenderat den större delen av sitt liv på. Jag kan få en varm känsla av att inse att min mamma och pappa har låtit mig växa upp i samma rum och i samma hus som de fortfarande har kvar och bor i. Jag kan få minnen av min tonårstid som var den tiden då jag spenderade all fritid jag hade och den fritid jag inte hade i stallet varenda dag efter skolan. Den tiden då allt var så obekymrat och enkelt. När jag tillåter mig själv vid 25 års ålder att slappna av och tänka tillbaka och inser hur mycket jag saknar det. Inte Vingåker i sig kanske men allt jag gjorde och fick göra.

En lika varm känsla kan komma smygande och sprida sig i bröstkorgen när jag kommer hem till Sundbyberg och stänger dörren om mig. I mitt hem. Var kommer all "glädje" över att bo i Stockholm egentligen? Den har jag inte känt de senaste tre åren när jag som bäst har behövt den. Jag är lite confused över detta. Don't get me wrong here, planerna inför framtiden är fortfarande intakta men jag har kanske tänkt om lite gällande framtiden efter allt som komma skall. Jag har en liten misstanke om att detta kan bero på vissa människor som har fått vårsolen att värma lite mer än vanligt. Jag är så jävla glad för att ni finns och jag är så ljuvligt glad att jag har tagit mig ur min vinterdvala och öppnat ögonen och sinnet lite. Det behövdes.

Och förresten. Mindre än en månad kvar till arbetstiden blir 08.30 - 16.00. Lovely.

I dag saknar jag...

I dag saknar jag minnen
Vars verklighet jag aldrig mer kommer att få ta del av

I dag saknar jag tiden
Som var en gång för länge sen

I dag saknar jag modet
Som igår var väldigt starkt

I dag saknar jag drömmen
Jag drömde så högt igår

I dag saknar jag viljan
Som fanns där en gång

I dag saknar jag styrkan
Den som jag alltid bär med mig

I dag saknar jag tankarna
Som alltid har sina tydliga mål

I dag saknar jag trygghet
Den som jag alltid finner i mig själv

I dag saknar jag allt det som är mig så väl bekant
Som jag verkar ha förlorat någonstans på vägen

I dag saknar jag igår
När allt var så självklart

I dag saknar jag den sista pusselbiten
Som döljer mitt stora, svarta hål

I dag saknar jag dig
Du som vet det mesta om mig och dig som jag kan säga allt till

I dag saknar jag...

Jag skulle komma till dig men bara om du bad mig om det

Bara ett ögonblick till
Det är allt som behövs,
Som en sårad soldat
Behöver jag en känsla att hålla fast vid

Det är tid att vara ärlig
Den här gången ber jag
Snälla håll inte inne med det
För jag menade inte så

Jag kan inte själv förstå att jag sa det jag sa
För det betyder ingenting nu
Jag hittade på allt jag sa
Och jag menade det inte så

Men varje dag
Som jag vände min själ ut och in
Bara för dig
Därför måste det finnas ett sätt
Som gör allt bra igen

Du måste veta här och nu
Att jag skulle komma till dig
Ingen annan mer än du
För jag skulle komma till dig
Men bara om du ville det

Jag skulle slåss för dig
Jag skulle ljuga, det är sant
Ge mitt liv för dig
För du vet att jag alltid skulle komma till dig

Jag var blind
Men nu ser jag
Mitt sinne var stängt
Men nu tror jag

Jag vet precis just nu
Hur det att släppa in någon
Som får se en sida av mig
Som ingen annan får se

Så om du någonsin känner dig ensam eller vilsen
Jag skulle söka för alltid
Och ta dig med tillbaka "hem"
Det är ett löfte här och nu

För nu bör du veta att
Jag kommer till dig
Ingen annan än dig
Och jag ger mitt liv för dig

Det spelar ingen roll
Vad som än kommer i min väg
Jag skulle ändå komma till dig
Om du behöver mig

Jag tar mig igenom allt för dig
Hela världen bara för dig
Om du behöver mig
För du måste alltid komma ihåg

Jag kommer till dig
När som helst om du behöver mig