Världens bästa sällskap is in da house



Och som vi njuter. Matte är på dejt och vi roar oss på eget håll. Världens sötaste Sigge är mitt sällskap denna afton.

Looks like the lovers are losing...

Att våga är att leva livet fullt ut. Det handlar egentligen inte om att vinna. Det handlar om vad man kan förlora om man inte vågar. Vi kan måla upp hinder längs med livets stigar som gör det så enkelt för oss att sluta sträva efter den där känslan som gör oss hela igen. Den känslan som säger att det är vi, du och jag no matter what. Vi kanske inte befinner oss på samma plats just nu fysiskt. Men mentalt och psykiskt så kommunicerar vi bättre och tydligare än någonsin. För första gången i livet känns det som att läget är under kontroll. Vi blandar det nya med det gamla. Det enkla med det svåra. Det svaga med det starka. Det ljusa med det mörka. Det ofarliga med det som känns en aningens skrämmande. Du vet vad du vill. Jag vet vad jag vill. Vi tar det härifrån. Det kanske är världens klyscha men i det här läget kommer allt bli vad vi bestämmer oss för att göra det till. Det sköna är att det känns som att vi inte behöver bestämma oss för något än. Det känns medvetet från båda håll att det kan ändra sig längs med resans gång men just nu bryr jag mig inte alls om det.

Vi växer på varsitt håll. Men det är precis så jag har föreställt mig det. Livet.

Och tidigt i morse. Återigen en känsla av allt det vackra i livet som får tiden att stanna till en smula. Det är magi på sitt egna lilla sätt. Jag tar det till mig och bevarar det djupt inom mig som ett minne för stunden. Till nya tillfällen dyker upp...

Och den här gången har jag en känsla av att hösten kommer att bära med sig mycket, mycket fina saker.

Hjärnspöken?

Jag undrar när jag ska förstå att det rimligtvis inte finns ormar inne i Sthlm city. Att det förmodligen bara är konstigt formade pinnar eller skräp som ligger där och gör sig stora och farliga när jag kommer promenixandes med världens bästa musik i öronen. Problemet är att jag rent logisk fattar detta. Ändå händer det något med pulsen och jag hinner tänka alla äckliga ormtankar som finns den där millisekunden när min hjärna och mina ögon försöker registrera vad det är för något som ligger precis framför fötterna på trottoaren eller cykelbanan. Jag är fan hopplös den här årstiden. ALLT kan vara ormar för mig. Jag inser också att den här fobin börjar bli lite löjlig. Speciellt när jag reagerar på det här viset även på cykeln...

Osammanhängande...

Det kan liknas vid ren tortyr att under en olidligt varm busstur hem börja tänka på den kalla lokan med smak av jordgubb och guava samt den alldeles lagom mogna och saftiga nektarinen samtidigt som hungern och törsten river i strupen. Det är något som jag kan intyga.

Två dagar kvar. Plus någon eller några till. Eventuellt. Vi får se. Det har varit mycket att tänka på de senaste dagarna. Jag hoppas att allt ska kunna lösa sig under den här veckan så att jag kan ta semester från allt och alla några veckor sen.
Förändringarnas tid är nämligen här. Det är dessutom stora sådana. Och jag trodde aldrig att jag skulle känna sån trygghet i nuet som jag gör just nu där jag befinner mig. Stockholm är hemma och kommer säkert att förbli så ett bra tag framöver. And now I am about to leave this.

Men efter att ha ägnat en timme åt lite hjärndött TV-tittande, (The Bachelorette) ska jag nu steka lite köttbullar och vara obekymrad. Bara här just nu. Ikväll.

My moment, I’m not gonna let go of it...

Jag har haft en bloggsemester kan man säga. Kortslutning i huvét och prestationsångest i kombination kan slå slint. Jag kan bara be om ursäkt. Men nu när vi har avklarat den inledande ursäkten kanske vi ska glömma och gå vidare. Det har ju gått ett tag sen sist och rent instinktivt skulle jag vilja säga att det har hänt massor. Men när jag tänker på det och hur jag skulle vilja skriva om det så blir det liksom blankt.

Vi kan börja från början. Eller från nu och så går vi bakåt. Idag sitter jag här med med ryggsmärtor som inte är av denna värld. Fy fan. Jag har besökt naprapaten dagen till ära och blivit elchockad, masserad, knäckt, stretchad och sen toppades det med lite akupunktur. Välbehövligt som fan men ni vet vad man säger va? Det blir alltid värre innan det går över...och det är sant. Igår inleddes sista arbetsveckan på Promedia på mycket, mycket länge...allt känns ganska mycket upp och ner blandat med en nypa lättnad och lite fruktan. Lagom mycket av allt ska ge det bästa resultatet sägs det.

Jag hade en skön vecka förra veckan ska tilläggas. Världens bästa sällskap och insikten om att jag återigen bara måste ha en av de bästa vännerna i hela världen kan få hjärtat att svälla av både kärlek, trygghet och stolthet. Detta kan lätt summeras i att när söndagkvällen väl kom smygande infann sig en förskräcklig tomhet. Jag gillar mitt eget sällskap allra bäst i normala fall men har man haft det allra, allra bästa och blir av med det så kommer den där känslan av tomhet som ett brev på posten. 

Men nu ska vi ägna det här blogginlägget (det första efter det här känslostormande uppehållet) åt att tala om drömmar. Inte vilka drömmar som helst heller. Nej, vi ska diskutera livets drömmar. De drömmar du drömmer som barn, som ung vuxen och som du sen kommer på i vuxen ålder att du faktiskt kan göra något åt och få dom att slå in. Det är stort med drömmar. Lika härligt som det är när de slår in, lika läskigt känns det när verkligheten hinner ikapp. För det är så med drömmar. Man kan liksom inte tro på att dom ska slå in, att dom ska kunna bli en del av ens verklighet. När man väl inser att det faktiskt har hänt. För när man helt plötsligt inser att allt man har drömt om ska bli sanning så blir det en jäkla berg- och dalbana inombords.

Det finna andra drömmar också. Det finns drömmar man aldrig någonsin tror ska slå in för att det inte är du själv som håller i taktpinnen. Du gömmer det i stället djupt inom dig, bevarar det i hjärtats innersta rum och plockar fram det när du som mest behöver det. Men när man sen möter en blick man inte har mött på några år och ser just det där. Det där du aldrig någonsin trodde att du skulle få se och uppleva igen...precis i det ögonblicket kan man känna en sådan självklarhet att inget längre spelar någon roll. Man lever i en dröm. Tills verkligheten och vardagen kommer igen och alla måsten dyker upp. Det är då tveksamheten kommer krypande och känslorna åker hiss upp och ner i omgångar inombords. Men trots att hjärnan leker med logik så kommer hjärtat ända att säga sitt och det finns ingenting du kan göra åt det. Jag menar, varför ska man göra det lätt för sig? Impossible is nothing. It's a dare.

Tillsammans med det förflutna och det som komma skall ska vi göra den här bloggen till något minnesvärt. Det är nu den här bloggen ska skrivas på riktigt.

I can hardly speak I understand...

Jag har blivit tråkig. En riktigt tråkig jävel som sitter med darrande händer på jobbet dagarna i ända och hoppar till varje gång det blippar till i hotmailen. Magen håller sig i en konstant knut, läpparna är torra och hjärtat slår som en hammare i bröstkorgen mest hela tiden. Dessutom kan jag knappt äta heller. Men nervös? Jag? Njaaaeeääääjooooooooooooo! Jag kan liksom inte riktigt koncentrera mig i dessa dagar. Tankarna virvlar runt i huvudet som röda och gula löv i en höststorm. Jag vill bara att det här ska vara över så jag får veta. Jag återkommer med vidare information när min hjärna fungerar som den ska igen.

Dagens låt - "I made it"

Jag vet inte varför men den här texten är bara så passande just idag. Just ikväll.

Gone are the flames, gone are the tears and pain
That burned me that hurt me
Some days I could burn me and just still I knew
I stood never too far from you

Look at me now, I made it
See my hope now, I made it
Reaching things now I never thought possible
Here I am now, I made it.
Here is my life, my true dream

I am not afraid even through the darkest moments
I never gave up
In my mind what am reaching for a coming closer
I do never gave it up
(I never gave it up)

Look at me now, I made it
See my hope now, I made it
Reaching things now I never thought possible
Here I am now, I made it
Here is my life, my true dream

I felt you in me.
(I felt you in me)
I saw you in me.
(I saw you in me)
I never gave up.
(I never gave it up)

Look at me now I made it
look at me now I made it
Here my now I made
It look at me now I made it
See I have now made it
Here I am now, I made it
Here is my life, my true dream

Alkoholist? Sure...



Okej, en del åker utomlands och "säsongar". Jag stannar hemma. Do I need to say more?
Just nu sitter jag nynnar för mig själv. "Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyyyyyys!"

Storstädning

Jag väntar på ett samtal från Sydsvenskan. Ganska otåligt också ska tilläggas och medan jag väntar passar jag på att rensa bland mina MSN messenger-kontakter. Jag menar, man samlar alltid på sig massa kontakter i den listan som man snackar med en eller två gånger och sen ligger dom bara där och tar plats. Jag bestämde mig att det fick vara nog och nu har jag separerat agnarna från vetet (som man så fint brukar säga) och bara sparat de bästa. Dom allra bästa. Det betyder att när vi nästa gång hörs via MSN-Messenger så ska ni fråga om ni fortfarande finns kvar på min lista. Den allra bästa listan. För om ni fortfarande finns kvar så betyder det att ni är viktiga för mig. Viktiga nog att finnas på min MSN-Messenger. Det är stort. Och det vill jag att ni ska veta.

Dagens låt - "Brighter Than Sunshine"

Jag bara gillar den här.
 

I never understood before
I never knew what love was for
My heart was broke, my head was sore
What a feeling

Tied up in ancient history
I didnt believe in destiny
I look up you're standing next to me
What a feeling

What a feeling in my soul
Love burns brighter than sunshine
Brighter than sunshine
Let the rain fall, i don't care
I'm yours and suddenly you're mine
Suddenly you're mine
And it's brighter than sunshine

I never saw it happening
I'd given up and given in
I just couldn't take the hurt again
What a feeling

I didn't have the strength to fight
Suddenly you seemed so right
Me and you
What a feeling

What a feeling in my soul
Love burns brighter than sunshine
It's brighter than sunshine
Let the rain fall, I don't care
I'm yours and suddenly you're mine
Suddenly you're mine

It's brighter than the sun
It's brighter than the sun
It's brighter than the sun, sun, shine.

Love will remain a mystery
But give me your hand and you will see
Your heart is keeping time with me

What a feeling in my soul
Love burns brighter than sunshine
It's brighter than sunshine
Let the rain fall, I don't care
I'm yours and suddenly you're mine
Suddenly you're mine...

Dagens låt - "Lost and lonely"

Perfekt låt att svettas till i löpardojjorna.


It feels like the end of time
Like something bad is coming
You've been living in the world of lies
You see through walls are falling
It's getting hard to accept
that I'm losing you

I watch you as you sleep
Your nightmares break the silence
I can tell that you're in too deep
Got your mind down to a science
And every time that I touch you
I'm losing you

You're the eve of my destruction
In the garden of fears

Why am I devastated
You threw it all away
Now who's the one who's lost and lonely
I gotta break away from you
Who will pay for all the things you've done
I'm not the only one

You're out of control inside
I don't need x ray vision
To see all the desperate signs
You made your heart a prison
I took it all out of fear of losing you

In the valley of deception
There is a river of tears

Why am I devastated
You threw it all away
Now who's the one who's lost and lonely
I gotta break away from you
Who will pay for all the things you've done
I'm not the only one

So many nights, so many fights
So many days, too easy to erase

Why am I devastated
You threw it all away
Now who's the one who's lost and lonely
I gotta break away from you
Who will pay for all the things you've done
I'm not the only one...

Top of the World

Ni märker ju min dåliga närvaro här. Jag kan skylla på värmen. Den gör att man blir helt "mushig" i huvudet och ju mindre man behöver tänka desto bättre. Jag märker det ganska tydligt just nu. Speciellt på mitt eminenta jobb där det allt som oftast handlar om siffror. Värme och siffror är ingen bra kombination. Men jag gör mitt bästa ändå. Lite jobbigt att inte veta när semestern ska ske och hur länge det blir men jag försöker att släppa tankarna på det och njuta av nuet så gott det går. Det funkar så länge det inte är söndagkväll eller måndag.

Jag kom på när jag cyklade till jobbet imorse att jag har avverkat sträckan Sundyberg-Östermalm, Östermalm-Sundbyberg på cykel i hela två månader nu. 14 km varje dag och om vi räknar på att man cyklar 20 dagar varje månad så betyder det med andra ord att jag har fixat 56 mil under den här tiden. Detta leder i sin tur till att jag har sparat 1380 kr också i och med att jag inte har köpt några SL-kort. Jag älskar Mr Nishiki alltså. Han är så jävla bra så det är inte klokt.

Sen har jag på allvar börjat tro att man kan få lyckorus av att röra på sig. Jag mår nämligen som bäst efter mina joggingturer runt sjöarna i Sundbyberg i den här hettan. Det spelar ingen roll att jag badar i svett för när endorfinerna flödar i kroppen är jag på topp och i mitt esse.

För övrigt lär jag nog få reda på på min framtid inom de närmsta två veckorna. Men nervig? Jag? Neheråå. Inte alls.