Det kom, det sågs och upplevdes, det försvann...

...Snön alltså. Inne i Stockholms city är den ett minne blott. Smutsigt, vått och tråkigt är sviterna efter det vita som föll från himlen och la sig tillrätta på Drottninggatan i början av veckan. Vaknade i morse efter en konstig natts sömn. Det kändes som att jag inte hade sovit något alls. Som att jag bara har legat och slumrat. Jag kan inte komma ihåg det precis just nu men jag har drömt en massa också. Konstiga drömmar helt out of the blue.


Jag kanske är lite stressad ändå över det här med flytten. Lite omedvetet sådär. Jag har en klump i magen som inte vill försvinna heller. Fick reda på något i förmiddags som gjorde mig lite orolig. Mer orolig än jag vill erkänna egentligen. Det känns inget bra alls.


What if it's something serious?

Jag ska nog ta min klump i magen och gå hem från jobbet nu. Jag har saker att sysselsätta mig med.

Välkommen till "Lunchbloggen"

När jag var yngre fick inget eller ingen störa mig när jag följde mina serier på TV. What the hell, det har faktiskt hänt att det har varit så under vissa perioder nu också och nu är jag ju "vuxen". Det var i alla fall Melrose Place, Beverly Hills, Days of Our Lives, Felicity, Baywatch och säkert en hel hop andra serier som jag har glömt bort nu. Tiderna de här serierna visades på var heliga för mig och det kunde till och med hända att jag tackade nej till vissa saker enbart för att jag inte skulle missa mina älskade serier. Jag planerade mitt liv efter såporna. Tragiskt men sant. Under vissa omständigheter som jag så fint vill uttrycka det kan det hända att jag numera ibland också följer vissa serier sådär maniskt. Men det blir halvhjärtade försök märker jag. Under två-tre avsnitt stirrar och lyssnar jag intensivt och låter inget komma i mellan mig och mina serier. Sen spricker det där engagemanget. Det börjar med att jag sitter framför TV'n lite lagom lyrisk strax innan det börjar och de första tio minuterna är det fullt fokus som gäller. Sen börjar rastlösheten sakta komma smygande, telefonen kanske ringer och då är det kört. Nästa gång serien ska börja har jag helt sonika bokat upp något annat. Något viktigare. Det är då jag märker att jag inte bryr mig så mycket om vem som ligger med vem, vem som är mest sinnesjuk eller om det ska bli något fjärde eller femte giftermål mellan den blonda manslukerskan och den äldre rika snubben. Det finns andra saker som är trevligare att spendera sin tid på.


Det har börjat en ny snubbe här på kontoret idag. Han ska sitta och ringa en massa och "sälja" in våra tjänster till olika företag. Jag har passerat honom några gånger under förmiddagen där han sitter vid sitt skrivbord med telefonen i högsta hugg. Jag är så imponerad av honom så det är inte klokt. Han ringer, pratar, lägger på, antecknar något i sina papper och lyfter luren igen och så börjar samma procedur om. Han pratar med en självsäkerhet som jag förundras över. Han är och han agerar precis så som jag skulle ha velat under min tid som säljare. Jag hade också velat kunna lyfta luren med sådant självförtroende och våga prata högt och tydligt. Då kanske jag hade lyckats med en säljkarriär. Men när man som jag sitter tyst som en mus och knappt vågade lyfta luren om någon satt i närheten (Gud förbjude att någon skulle hööööra) då fungerar det helt enkelt inte. Den lättnaden jag kände när jag fick det här jobbet jag har idag går inte att beskriva med ord. Nu slipper jag pressen, ångesten och oron över att jag måste prestera, måste sälja, måste leverera resultat på det viset man faktiskt måste när man är säljare. Men jag erkänner, jag är fortfarande sjukt imponerad över dom som faktiskt kan och vågar.


Igår kväll hade jag mitt första spontana samtal med en totalt okänd människa sen jag flyttade till Stockholm för 2,5 år sen. Alltså, låt mig förklara det här lite närmre. Det är klart att jag har snackat med folk jag inte har känt från början förut men det här var en helt annan sak. Det var liksom helt oprovocerat. Mitt i Gubbängs-parken liksom. Det började med att jag höll mig hårt i ledstången nerför trappen när jag skulle gå hem från t-banan igår kväll. Det var snorigt halt och jag lyssnade på musik som vanligt. Bakom mig kommer det en kille i 25-års åldern och jag ser att han skrattar till lite och tittar på mig och rör på munnen samtidigt. Det tar en stund innan jag inser att han faktiskt pratar med mig. Jag sliter generat ut mina hörlurar till Ipoden, fumlar i fickan efter off-knappen och gör ett förtvivlat försök till att låtsas ha hört hans inledningsfraser. Han babblar glatt på och berättar med ett stort leende att han minsann ramlade på ändan precis där föregående kväll samtidigt som han pekar ut det exakta stället. Väl framme vid porten upp till min lägenhet har han berättat att han har åkt skidor föregående kväll eftersom det inte var någon idé att springa som han brukar göra i vanliga fall. Vi pratar och skrattar tillsammans som att vi har känt varandra längre än de fem minuterna som har hunnit passera. Vi pratar om snön, om vilka löprundor det finns i närheten mm. Helt galet! Men ack så trevligt. Kan inte fler stockholmare vara som honom? Han var en äkta stockholmare också, det hörde jag minsann på dialekten.
 
Och till syvende och sist. Nu är det så här. Min dator har som bekant kraschat totalt så den är på service och väntas inte åter förrän om minst två veckor. Jag tror att den kommer att vara borta längre. Anyway, det blir med andra ord lunchbloggande när jag hinner och känner för det.

Jag ska...

...nog köpa ett nytt duntäcke. Jag frös i natt. Sen kom jag på att mitt duntäcke som jag har nu är köpt för alldeles för många år sen. Så jaaa, jag behöver nog ett nytt. Man får en ljuvlig ro i själen av att fatta sådana här viktiga beslut under lunchtimmen. Speciellt efter att alla räkningar är betalda.

Jag har till 99,9 % bestämt mig för att låta frisörens sax leka i mitt hår också. Det ska "hottas" till lite strax innan jul. Lite kortare, lite mörkare. Ja, det får nog bli så. Jag måste se tuff ut igen.

Konsten i att vara snäll

Jag har köpt en ny bok. Den låg på hallmattan och väntade på mig när jag kom hem från jobbet förut. Jag tror på den här boken. Så fort jag har avslutat Lyckan, kärleken och meningen med livet så väntar den här nya boken på att börja läsas. Jag fastnade för den här boken för att det kändes som att jag kunde relatera mycket till den bara genom att läsa sammanfattningen på baksidan av den. "Konsten att vara snäll". Det står på den att alla människor borde läsa den här boken och att vara snäll oftast kopplas samman med något naivt, mesigt och dumt. Men vad tusan, att kunna vara snäll handlar väl om att att man har en stor portion etik och moral inom sig? Jo, jag tror på den här boken. Den ska lära mig hur man är en snäll människa. En äkta snäll människa. Den ska lära mig att det man gör för andra, gör man också för sig själv. Den ska lära mig att det faktiskt lönar sig att vara snäll. Jag ska bli en snäll människa.

För övrigt har jag haft lite grinig dag. Jag surade till rejält när jag sicksackade mig genom T-centralen i morse efter tågresan från Vingåker. Tidningen City borde ha sig en fet jävla smocka. "Tänk om alla dagar vore som måndagar!" Vad är det för jäkla idioter som kommer på en sådan headline? Måndagar borde förbjudas, inte hyllas. Sen följde en strulig förmiddag där det mesta gick snett. Lunchen var jag tvungen att ägna åt en resa tur och retur ut till Sundbyberg i snöyran. ComHem höll inte vad de lovade så digitalboxen till TV'n hamnade ute i Sundbyberg. Jag var riktigt grinig på resan dit vill jag lova. Det snöade och blåste som aldrig förr när jag grävde ner händerna djupt i fickorna och började traska med bestämda steg genom Sundbyberg mot Sturegatans spelbutik. Jag fick min digitalbox i alla fall och när jag lyfte blicken och såg mig omkring kände jag verkligen hur mycket jag kommer älska att bo där. Jag blev varm i hjärtat och fick rosiga kinder nästan på en gång. Med digitalboxen under armen gick jag tillbaka mot t-banan med ett löjligt leende på läpparna.

Det har ju snöat hela dagen i hufvudstaden också. Det är riktigt äckligt, blött och smutsigt inne i city. Tyvärr finns det inget bra och fint alls med snö när man befinner sig mitt inne i smeten. Allt är som en stor, äcklig sörja. Dessutom så lamslås ju hela Stockholm så fort det börjar dimpa ner snö från himlen. Det är konstigt att det blir samma visa varje år. Man kan ju tycka att stockholmarna borde vara förberedda någon gång? Icke.

Jag hade tänkt springa efter jobbet men när jag satte fötterna på Gubbängens marker insåg jag snabbt att jag fick skrota de planerna. Det var väldigt INTE plogat och snorigt halt. Så nu sitter jag här i soffan och funderar på om jag ska laga matlåda till i morgon eller springa ner med biljardbordet i källaren först....

En sak är helt klar i alla fall. Jag vill flytta nu. Kan det inte bli lördag N-U?

Is Yesterday, Tomorrow, Today?

It's another way to get through the day
Picking up ripped cigarette boxes
Hoping that one remains
Yellow lucky day suck deep and bathe
For the next ten minutes spent coughing
All the pleasures craved


Write down all the things that
You'd like to say
Write down all the things that
You'd like to change
Write down all the places
You'd like to stay
Write down anything that you want
Is yesterday tomorrow today?
Is nothin' gonna change the way


Cracked rock top wall let the ash to fall
Left alone to wait I've never looked at
Things I've liked only things I hate
You're not the first today
Not the softest face


Was there any that you liked?
Was there any that you didn't fake?


Because everything that's you
And the things that you like to do
And all of the things that are
Come back again
Is yesterday tomorrow today?

Snö och annat tjafs

Helt galet. Här lämnar man hufvudstaden för Dalarna och när man återvänder är det faktiskt vinter. Mer vinter än i Dalarna. Ju närmre tåget rullade mot Sthlms central, desto tjockare blev snölagret på marken utanför.

Jaja, nog om det för tillfället. Vi återvänder till snön senare. Promedias besök i Dalarna var lagom händelserikt. Varma bubbelbad, en skön ansiktsbehandling, vinprovning, trerättersmiddag, en jazzpianist och en kram av en dalmas som stod för underhållning med hjälp av en gitarr. Jag är i alla fall lättad över det faktum att jag får sova så länge jag vill i morgon.

Väl hemma för en kortare visit och ompackning av bagaget i lägenheten infann sig någon sorts vemodig känsla som inte riktigt har velat försvinna på hela kvällen. Vet inte riktigt var den kom ifrån men den verkar inte riktigt vilja släppa taget än. Så länge den finns kvar får jag väl skylla på någon slags bakfylla. Även om jag inte har känt mig speciellt bakfull denna lördag. Det blev nämligen ganska lugnt igår. Jag höll mig till några goda glas vin och lite skumpa. Var inte speciellt partysugen.

Kom hem till Stockholm lagom till skymning och satte mig på t-banan hemåt. Eftersom tidtabellen med tåg mot Vingåker inte riktigt ville tajma med min tidtabell så fick det bli ett kort depåstopp hemma i Gubbängen. Det kändes lite tokigt när jag klev av t-banan och började traska hemåt. Alldeles vitt var det. Jag vände blicken upp mot balkongerna (som är det första man ser när man kommer upp ur t-banan) och där var det upplyst vill jag lova. Nog för att snö kan framkalla lite vinterkänsla och julpirr men man måste väl inte pynta med adventsljusen och de olikfärgade ljusslingorna riktigt än va?

Det var i alla fall fint i parken. Jag stod där ett tag och tänkte för mig själv samtidigt som jag faktiskt förundrades lite över hur rofyllt det var precis där och då.



Väl hemma tänkte jag att det var lika bra att göra lite nytta inför nästa helgs flytt så innan det var dags att bege sig mot t-centralen igen hann jag pilla ur pluggarna ur hålen i väggen i vardagsrummet. Nu är där tre stora men ganska prydliga hål som ska spacklas igen till veckan. 

När vi nu börjar närma oss slutet på detta inlägg tänkta jag faktiskt ge er ett hett tips. Det är att investera i en Marabou Amigo chokladkaka. Jag trodde inte att den var så god som den var. 7 minuter tog det mig att få slut på 135 gr chokladkaka. Härligt krispig i tuggorna men samtidigt len mot tungan. En riktig kompis helt enkelt. Okej, den var dålig. Men det är sant, den var god. Som fan. Till veckan är det dags att sluta med massa dumheter. Att packa och bära flyttlådor ska vara en hyfsat bra träning har jag hört. Efter en lätt uppvärmning denna vecka i joggingskorna är det även dags att ta tag i det på allvar också. Trots snö.

PS. Jag stör mig på att folk sitter och snorar och harklar sig högt minst 18.000 ggr under en 1,5 timmes tågresa mellan Stockholm och Vingåker. Fattar ni människor inte att det är irriterande som tusan när man sitter och försöker lyssna på lugn och fin musik när ni låter som trasiga bilmotorer? Jag får tygla mitt humör på riktigt för att inte fälla en dräpande kommentar.

Dålig inspiration

Det har jag. Jag vet inte vad jag ska skriva idag. I morgon åker jag till Dalarna med kollegorna. Vi ska på konferens. Det är det man säger i alla fall. Med andra ord är det som fredagskväll nu. Jag känner det inte dock. Det stör mig lite för jag fullkomligt älskar den där känslan av att det är fredag och man har två dagars ledigt framför sig. Nu blir det ju inte riktigt så eftersom jag ska umgås med mina kollegor fram till sen lördagseftermiddag. Det är ju inte så att jag ogillar mina kollegor på något sätt men det är ändå något speciellt med att få släcka ner datorn och lämna kontoret en fredagseftermiddag...

Jag hade fått en liten bunt med post när jag kom hem. Fyra kuvert som det skrek räkningar om. Jag brydde mig väl egentligen inte om dessa kuvert förrän precis nyss. Liten överraskning när det visade sig att det bara var två räkningar. De andra kuverten innehöll en bekräftelse på mitt uppsagda elavtal med Fortum och det andra var visst högskoleprovresultatet. Det sistnämnda kändes inte så lockande att öppna. Det var det inte heller. Det blev ännu mindre kul när jag öppnade det så vi lämnar den diskussionen här och nu.

Jag fick utbrott på min dator nyss också. Den står bredvid mig här i soffan (jag använder min inneboendes dator nu) för jag har precis ominstallerat Windows. Allt är puts väck. Nu väntar ett härligt göra med att installera MSN, Itunes, virusprogram och fan vet allt som har försvunnit. Jag blir så jäkla less. Alltid ska det strula. Om inte det här fungerar så ska jag ta datorn och gå in på Phone House igen och spy galla över vilken dålig service det är där. Det här är en av anledningarna till att de bara ska ägna sig åt sina telefoner och inte sälja datorer. And as we speak....nu har datajäveln lagt av alldeles. Jag vet en och annan stackars säljare som kommer att få smaka på vrede i morgon. Va faaaaaan!!!

Jag tänker avsluta skrivandet nu. Det blir bara massa irriterat här. Och i morgon är jag inte här så då blir det inget skrivande alls. Men nu har jag i alla fall varnat er. 

Grannsämja

Jag har suttit och lyssnat på Radiohead's "Creep" hela förmiddagen. Den är SÅ jävla bra.

But I'm a creep, I'm a weirdo.
What the hell am I doing here?
I don't belong here.

Och det är precis så det känns mellan varven faktiskt.

Imorse när jag skulle gå till t-banan sprang jag nästan in i grannen under mig. Hon sa "hej". Jag sa "hej". Sen höll hon upp dörren för mig när vi skulle gå ut. Undrar om hon gav igen från förra veckan när jag höll upp dörren åt henne? Sen skyndade hon iväg mot t-banan. Jag gick sakta med flit så att jag skulle slippa prata mer med henne. Jag menar, vem orkar? 100 m senare sprang jag in i grannpojken Olle. Det var trevligare så då tog jag ur hörlurarna, stängde av musiken och var social hela vägen till jobbet.

Ikväll ska jag springa igen. Bara så ni vet.
Nu är lunchen slut. dags att jobba igen innan chefen ser att jag bloggar på arbetstid.

Fiskpanering och flyttpackning

Ikväll har jag tömt hela bokhyllan på CD-skivor och annat trams. Tre flyttlådor har fyllts till bredden och det ser lite lagom tomt ut i vardagsrummet nu. Skönt att man fick tummen ur arslet och att det hände nåt denna afton på flyttpackningsfronten. Innan veckan är slut ska jag inhandla fler flyttlådor och ta tag i det här på riktigt.

Jag fick i gång stämapparaten förut också. Nu har jag en halvstämd gitarr som jag redan har fått ont i fingrarna av. Strängarna är stenhårda och det är ju inte jag. Stenhård alltså.

Dessutom är lunchlådan precis kirrad. Panerad fisk (ja, jag panerade den själv), potatismos och ärtor. Några sprut remouladsås på det och sen är we good to go for lunch tomorrow.

För övrigt är jag lite avslagen och tom. Jag märker det själv. Kanske beror det på trötthet. Kanske inte.

Men en sak är säker och det är detta:

Att vara stark är inte att aldrig falla, att alltid veta, att alltid kunna
Att vara stark är inte att alltid orka skratta, att hoppa högst eller att vilja mest
Att vara stark är inte att lyfta tyngst, att komma längst eller att alltid lyckas
Att vara stark är att se livet som det är, acceptera dess kraft och att ta del av den,
att falla till botten, att slå sig hårt och att alltid komma igen
Att vara stark är att våga hoppas, när ens tro är som svagast
Att vara stark är att se ett ljus i mörkret, och att alltid kämpa för att nå dit




Och som avslutning. Mer förvirring.

On Tuesday, when it hails and snows,
The feeling on me grows and grows
That hardly anybody knows
If those are these or these are those

Monday you can fall apart...

Det var som att startskottet för bloggvecka numro två gick imorse när mobilens alarm ringde. Jag hade vissa "krav" på mig själv med den här dagen och hittills har jag uppfyllt varenda ett av dom. Dagen är ju snart slut och det sista för dagen är detta skrivande som faktiskt gav mig någon slags tillfredsställelse under förra veckan och därmed är det väl lika bra att fortsätta. Jomenvisst.

Jag har varit ute och sprungit denna kalla och klara måndagkväll. Det är nu det är läge för trumpeter och fanfarer. Wohoo! Jag hade gett mig fan på att jag skulle ge mig ut på löprunda och svettas direkt efter jobbet. Men sen jag hittade "the guitar" på lunchen. Den är så fin, så fin.



Och jag var ju TVUNGEN att plocka upp den ur kartongen när jag kom hem. Lyckligtvis passade batteriet som var med inte i stämapparaten. Ja, jag skriver lyckligtvis, för om den hade fungerat hade jag förmodligen aldrig kommit utanför dörren igen. Men efter några minuter av beundransvärda blickar på detta fina instrument dök jag i träningskläderna, slet åt mig den röda Ipoden, satte på mig en mössa och begav mig ut. Det var härligt. Först den kittlande kylan som letade sig ner i lungorna och känslan när kroppen började värmas upp var oslagbar. Jag mår alldeles förträffligt bra just nu, efter två kokta ägg, en hallonsmoothie och ett telefonsamtal med med en eminemt ex-Roomie, (yes, hon behåller det STORA R:et).

Jag kan sucka uppgivet om jag vänder blicken snett åt höger ifrån den position där jag sitter nu. Högarna med CD-skivorna som ligger kvar på golvet efter mitt halvhjärtade försök till att påbörja en flyttpackning i lördags. Jag är totalt hopplös. Det finns vissa grejer där jag upprätthåller och visar en stenhård självdiciplin och sen finns det tillfällen där jag helt enkelt suger fett på att ta tag i saker och ting. Jag har märkt att det sistnämnda gäller när det handlar om saker jag inte tycker är så roliga....

Jag ser ju fram emot den här flytten som tusan i övrigt. Jag märker ju att jag går omkring med ett ständigt leende på läpparna hela dagarna. Nästan som när man är kär. Det stämmer nog. Jag är helt tokigt kär i lägenheten i Sundbyberg. Jag kan nog till och med drista mig till att säga att jag älskar den. Det här kommer att bli tokigt bra.

En annan sak jag har funderat på det senaste dagarna är mitt hår. Jag kanske borde klippa av det. Alltså inte hela håret men en decimeter eller två. Det är ruggigt långt just nu. Jag får inte den rätta "schwungen" på håret när jag har det uppsatt längre. Det hänger bara tråkigt. Jag är dock inte riktigt mogen för att fatta ett sånt viktigt beslut....än. Så jag funderar lite till.

On Monday when the sun is hot
I wonder to myself alot
Now is it true, or is it not
That what is which and which is what?

"Nej, du får inte!"

Det här är det sista blogginlägget för denna vecka. I did it. Det har varit med nöd och näppe vissa kvällar men jag har klarat det. Det är lite i sista minuten denna afton också ser jag.

Jag har haft en mysig söndag. Den bästa söndagen på länge. Trots att jag ligger tryggt nerbäddad i sängen och  strax ska sova och trots att helgen snart är över för den här gången så känner jag ingen söndagsångest what-so-ever. I wonder why?

Det är kallt ute ikväll. När jag gick mot t-banan i eftermiddags dalade det stora, blöta snöflingor från himlen. När jag kom hem alldeles nyssens hade det hunnit klarna upp. Stjärnor som syntes tydligt och en isande kall vind i ansiktet varnade för en kylig natt.

Har ni någon gång råkat hamna bredvid eller framför en person med ett "speciellt" utseende som gör att blickarna dras till den här personen hela tiden hur mycket man än inte vill titta? Jag klev på t-banan på T-centralen och gick hela vägen längst bak i tåget eftersom det är där jag bör sitta för att hamna på rätt sida av plattformen när jag kliver av i Gubbängen. Musiken klingade ljuvligt i öronen och jag tänkte inte alls på var jag satte mig. Den här människan, som jag helt klart trodde var av det kvinnliga könet, var mager som en sticka och spacklad som en...ja, vad ska man säga? Men det var något som inte stämde. Jag kunde inte riktigt sätta fingret på det men nåt fel var det. Jag skrek till mig själv inombords. "SLUTA TITTA MARIA" och "NEEEEEJ, DU FÅR INTE" men tror fan att det hjälpte. Vid Slussen reste sig människan upp, ca 1,90 lång och började prata med en liten sminkad asiatpojke. Där kom det, det var en man. Jag VISSTE att nåt var fel. Jag bara visste det.

Sånt här är inte underligt alls när man bor i Stockholm.

Nu ska jag släcka lampan och drömma sött.

I dammet bland CD-skivorna i bokhyllan...

Jag återvände till Stockholm denna lördagskväll.

Tänkte plocka upp flyttkartonger från förrådet och påbörja jobbet med att flyttpacka. Jag kom inte så långt. Det var det där med självdiciplin. Jag började stöka bland mina CD-skivor och blev nostalgisk. Slog istället på datorn och började lägga in lite gammal musik i Itunes.

Vid ett tillfälle högg det till hårt i mitt inre. Jag mindes plötsligt den där majkvällen/natten 2005 när jag satt i bilen utanför min lägenhet i Katrineholm och grät så jag trodde hjärtat skulle gå sönder. Det regnade ute den natten och jag tog ett svårt beslut. Det var det svåraste beslutet jag någonsin hade behövt ta (fram tills då) i mitt då 22-åriga lilla liv. Några dagar senare var allt över och jag var alldeles tom. Likgiltig.

Det var skrämmande.

Tänk vilken känsla en låt från en bortglömd CD-skiva kan framkalla.

Jag kom ihåg allt.

It's Friday i'm in love!

Imorse ringde det på dörren 07.00. Man kan göra roligare saker så tidigt på morgonen ska ni veta. Utanför dörren stod en pigg rörmokare och log soligt. Jag log inte lika soligt. Det är tyvärr inte min grej så tidigt på morgonen. Jag hade räknat med en snabb visit av honom men icke. Han gick in och inspekterade det han skulle, hmm'ade lite för sig själv innan han vände sig mot mig med en allvarlig min och meddelade att han skulle åka och inhandla det han behövde för att fixa toan och kranen i köket. Jag kunde faktiskt inte hjälpa att jag lät en STOR suck ljuda högt....

Han kom i alla fall tillbaka efter ca 40 min och fixade det han skulle. Därmed kom jag bara lite för sent till jobbet.
På jobbet fick jag i alla fall veta att det skulle "tävlas" lite och sånt gillar ju jag. I can't help it. Jag blev eld och lågor. Som en kalv på grönbete och dessutom skaffade jag mig ett litet försprång på en gång. Mohahaha. Det är kommer att bli så bra, så bra.

Innan lunchen skulle det hända ytterligare en grej. Min mobiltelefon ringde och en kvinna från Stockholms bostadsförmedling sa "hej" i andra änden. Det var tredje gången på mindre än ett halvår jag blev erbjuden en sprillans ny hyresrätt genom bostadskön. Ingen ska säga att det är helt omöjligt att få lägenhet i huvudstaden. Denna gång var det en lya vid Sockenplan. Jag svarade att jag var smickrad men att jag hade hittat drömlägenheten redan och tyvärr var tvungen att tacka nej. I-landsproblem, jag vet.

Jag har haft ytterligare en bra dag får jag väl lov att tillstå. På eftermiddagen bjöd Aftonbladet på champagne och snittar. Herrarna därifrån var stiligt klädda i smoking och försökte på nåt lite desperat sätt att leka James Bond. Det är absolut inte alls min grej. Jag släntrade in i svarta jeans och slitna rödrandiga converse-skor. Men det var lika gott ändå. Champagnen alltså. Sen fick jag ont i huvét. Luften gick ur mig....och resten av eftermiddagen försökte jag mest att få klockan att bli 17.00 så fort som möjligt. Jag satt och tittade ut genom fönstret på regnet som skvalade utanför och såg det skymma mer och mer. Det var lite poetiskt på sitt eget lilla vis.

Jag erkänner. Jag har varit och klämt på gitarrer. Det hann jag med mellan jobbet och tåget mot Vingåker. Jag dreglade nästan när jag gick där och filosoferade i landskapet med gitarrer. Jag funderade på om jag vill ha en elgitarr eller en lite finare, stålsträngad akustisk. Vad tycker/tror ni?

Låt oss avsluta med saker av den lite allvarligare naturen. Jag har tänkt en hel del de senaste dagarna. Detta är nödvändigtvis inte något dåligt. Det är ju höst nu. Regn, mörker, gula och röda löv som virvlar i vinden. Hörnet på soffan inbjuder till en hel del funderingar. Jag kan inte riktigt kontrollera det där hur mycket jag än försöker. Men gott folk, jag läste en tidning idag. I den stod det något riktigt, riktigt bra och tänkvärt. Det var en psykolog som hade uttalat sig om just det här tänkandet vi människor gärna ger oss i lag med när andan faller på. Hon tyckte att man skulle ta tillvara på höstkvällarna genom att ta sig tid att lära känna sig själv lite bättre. Hennes exakta ord (och nu citerar jag) var:

Låt den tanke som kommer till dig komma. Låt den känsla som infinner sig infinna sig. Värdera dom inte. Döm dig inte. Bara var. Allt är okej, det är faktiskt bara tankar och känslor, elektriska impulser i din hjärna och reaktioner i din kropp. Men det är fortfarande DU.
Den dagen du faktiskt tillåter alla dina tankar komma till dig blir du lättare av med stress och prestationsångest och kan använda din energi till mer livsbejakande känslor och tankar.


Faaaaan, vad jag håller med i detta när jag tänker efter.

...Thursday I don't care about you

Det är torsdag och det har infunnit sig en känsla av välbehag och lugn. Har haft ytterligare en lugn dag på mitt eminenta jobb. Det är nästan lite spöklikt lugnt i vårt öppna kontorslandskap på Promedia. Jag lämnade jobbet med en rensad inkorg till mailen, en fixad adressändring, ett nytt elavtal och en kirrad digitalbox + nytt bredbandsmodem från Comhem. I told you so....mohahaha. Den här gången ska flytten ske utan någon sista-minuten-stress.

En av de värsta grejerna med att bo i den svenska huvudstaden är detta:



You got to love this. Speciellt om man bor här. Trängseln på T-centralens perrong är ljuvlig. Speciellt när man skuffas närmre och närmre kanten mot spåret och när man får klämma sig in i t-banevagnen och stå så nära, så nära någon att du känner på dennes andedräkt vad han/hon har ätit till lunch. Ja, det är livskvalité. Eller?

Jag kom i alla fall hem lugnt och säkert. Upp för trapporna, ner för trapporna och ner till de indiska herrarna på hörnet vid Gubbängstorget för att hämta två mycket viktiga försändelser. Mitt visum för Vietnam-resan och......TAAA-DAAA!



En box med tio cd-skivor baaaaaara KENT. Hösten är här på riktigt mina vänner.

Egentligen skulle jag ha varit på middag denna afton men det blev inte så. Vi var riktigt osugna på bjudmiddag på Promedia. För en gångs skull. Det blir den 2:a december istället. Därmed ligger jag komfortabelt tillbakalutad i soffan, lagom mätt på två kokta ägg och en fruktig smoothie. Jag funderar på om jag ska hämta min bok och läsa lite. Jag har funderat mycket på det här med att läsa böcker. Jag menar, jag gillar ju det. Oftast plöjer jag mig igenom böcker ganska fort. Den här boken jag läser nu är det annorlunda med och det beror inte på att den är dålig. Inte alls. Den handlar om allt jag går runt och funderar på dagarna i ända. Den är djup och konstnärlig. Allt jag behöver för att klara den gråa, trista vardagen. Jag är rädd för att den ska ta slut. Vad händer när jag inte har denna bok att öppna varje kväll och läsa några sidor i innan jag slår igen ögonen? Det är nog därför det går lite långsammare än vanligt. Den betyder något för mig och jag vill ha kvar den. Jag vill inhalera allt innehåll och reflektera över bokstäverna i den. Jag vill hålla i den med känslan man har av en bok som man är förväntansfull inför att börja läsa.

Jag vet vad jag tycker att ni ska göra. Köp den. Det heter Lyckan, kärleken och meningen med livet och den är skriven av Elisabeth Gilbert.

Jag är sugen på att köpa en gitarr. Igen. Jag är totalt hopplös, jag veeeet. Jag hade en elgitarr en gång i tiden för flera år sen. Waaaay back som man brukar säga. Efter några års ickeanvändande av denna dyrgrip sålde jag den mycket nöjd med affären och pengarna det gav mig. Förra sommaren fick jag gitarrsug igen. Jag spontanköpte en elgitarr med förstärkare på Blocket och spelade sönder fingrarna i några veckor. Sen hände samma sak igen. Gitarren stod i sitt hörn, tillbakalutad mot förstärkaren helt oanvänd. Jag sålde den på Blocket och förlorade inte en spänn. Det var ju bra det i alla fall, tänker ni nu. Så tänkte jag med och ända sen den där augustidagen för några månader sen har jag inte skänkt det en endaste tanke. Förrän igår. Suget efter ömma fingrar är tillbaka. Faaaaan.

...and Wednesday too

Stenbocken
Det är just nu ingen vidare fart på Stenbocken - men du är troligen bra på att bevaka personliga intressen.

Det är vad Metro säger om mitt horoskop imorgon torsdag. Jag vet inte riktigt om jag ska ta det som bra eller dåligt. Vad tycker ni?

Jag har ju gett mig själv ett löfte den här veckan. Om att blogga varje dag för att se hur det känns att vara en "riktig" bloggare. Egentligen borde man väl uppdatera flera gånger om dagen för att få kalla sig det men det kan hända att min chef skulle tycka att det inte var så bra. Nu visar min klocka på laptopen 23.40 så jag har bara tjugo minuter på mig att låta fingrarna glida över tangenterna för onsdagens inlägg.

På det stora hela kan jag nog konstatera att dagen har varit väldigt behaglig. Nästan lite för behaglig när jag tänker efter. Inget strul med något what so ever. Jag har haft tid att tänka på praktiska saker. Det där med att adressändra, fixa över både el- internet- och tvabonnemangen till nya adressen och hyra en flyttbil är sådana saker jag ofta brukar skjuta upp till sista sekunden. Det här ska bli första gången jag gör något i god tid innan.

Jag har "bränt" ur den nya spisen. Det skulle man visst göra innan man använde en ny spis för första gången. Jag drog på att alla plattor på högsta värmen och drog på fläkten. Sen satte jag mig i soffan tills det började lukta konstigt från köket. Då lagade jag min lunchlåda till morgondagen. Hoppas att maten inte smakar konstigt och att spisen fick bränna av sig ordentligt som den skulle.

På måndag kommer herr hyresvärd Peter Mandel hit för att göra en inspektion av den här lägenheten och för att se att jag inte har "trashat" den på nåt sätt. Det enda jag vet att han kommer anmärka på är några hål i väggen och ett misshandlat eluttag i hallen. 

Jag ska nog tänka på refrängen och nanna kudden nu också. Hoppas att det går bättre än igår. Jag var snorigt hungrig när jag la mig igår och strax efter midnatt gav jag upp mina försök till sömn och gick upp och öppnade kylskåpet. Sen gick det bättre.

Jag har egentligen inga djupa tankar att dela med mig av denna afton men jag har reflekterat en del ändå. Speciellt till den här låttexten. Speciellt på vägen till t-banan imorse.

You say you wander your own land
But when I think about it
I don't see how you can

You're aching, you're breaking
And I can see the pain in your eyes
Since everybody's changing
And I don't know why.

So little time
Try to understand that I'm
Trying to make a move just to stay in the game
I try to stay awake and remember my name
But everybody's changing
And I don't feel the same.

You're gone from here
Soon you will disappear
Fading into beautiful light
'cause everybody's changing
And I don't feel right

.

Tuesday's grey...

Det här är kul igen. Att blogga alltså. Så jävla knäppt ord förresten. Att man har en blogg och att man bloggar. Vart är världen på väg? Det är ju helt fantastiskt att jag faktiskt lyckas med att skriva några rader även idag när jag även gjorde det igår.

Jag sitter i soffan och har precis avslutat det man nog bör kalla sin middag. Det var inget att hurra för vill jag lova. Ingen inspiration alls.



Dock var det helt okej och den värsta hungern är stillad.

Jag har dock hunnit bli en aningens sur och tvär på min dator denna afton som uppenbarligen inte vill samarbeta. På med mobilens BlueTooth och försökte ansluta den till datorn. Men icke! Det ville sig inte och jag har gett upp nu. Fram med sladden som tillhör det förflutna. Framtidens teknik vill inte samarbeta.

Ute hällregnar det och min idé om jogging lades snabbt ner.

Två herrar har varit här och levererat en sprillans ny spis. Fin som få men jag har inte vågat använda den. Därav den enkla middagen.

I övrigt har dagen varit bra. Ett pyttelitet irritationsmoment på jobbet och jag känner verkligen att det har hänt nåt med mig. Jag är stöddig och käftar emot när någon försöker jävlas. Jag vänder inte bort blicken och mumlar inte generat längre. Å andra sidan hade jag faktiskt inte gjort nåt fel. Jag gjorde det jag skulle, det var någon annan som klantade sig och jag ville att denne skulle erkänna sitt misstag. Självförtroendet är visst på topp här märker jag...hojta till om jag blir en odräglig, egoistisk typ som slutar bry sig om andra.

Jag hörde nyss på TV att man tänker i genomsnitt 65 000 (!!!!) tankar under en vanlig dag. Det är ju helt sjukt. Undrar om man tänker fler eller färre tankar beroende på hur man mår. Tänker man mer om man mår dåligt och mindre när man mår bra? Eller är det kanske så här, att man tänker på att man faktiskt tänker när man mår dåligt och INTE tänker på att man faktiskt tänker när man mår bra?

Ha! Tänk på det vettja ;)

Nu, duschen.

I don't care if Monday's blue

Det finns nog ingen som är tröttare än jag just nu. Ligger uppkrupen i sängen, under täcket med datorn i knäet och njuter av det faktum att jag snart får släcka lampan och sluta ögonen. Sömnen till idag var inte den bästa. Hmm.

Dagen har varit rätt okej. Observera RÄTT okej. Det finns en och annan grej som jag helst hade velat slippa. Förmiddagen flöt på bättre och smidigare än vad jag hade hoppats på. Hade ett lunchmöte inplanerat. Det är det fina med mitt jobb. Lunchmöten innebär oftast att jag slipper betala. Jag erkänner, jag njuter av detta faktum mellan varven. Här har en säljare från jobbsajten Stepstone.se ringt upp min kollega och bett att få träffa mig och henne. Jag svarar som alltid, en aningens motsträvigt, att ja det kan väl gå för sig och får det att låta som att min tid är ytterst begränsad och dyrbar. Detta mest för att få folk som vill stjäla min tid att verkligen förstå vilken uppoffring jag gör när jag låter dem träffa mig på min fritid (lunchen). De låter alltid väldigt nöjda efteråt. Precis när de har sagt att lunchen bjuder de på, inga problem och efter att jag har tackat ja.

Med andra ord kan man känna sig ganska glad dessa dagar. Även måndagar. Just för att man vet att man sparar den där lunchpengen även om man måste lyssna på en tråkig presentation om varför just deras media är det allra, allra bästa att annonsera i eller på.
Dessutom är jag oftast ganska hungrig runt tolv-rycket och det var inget undantag denna måndag. Vi styrde stegen längs med Drottninggatan och pinnade på rätt bra, om detta var av hunger eller det faktum att det var ganska höstigt kallt ute och vi frös förtäljer inte historien men vi kom fram till Stepstones kontor med lagom rosiga kinder och förväntansfulla miner. Vi blir insläppta och hänvisade till en soffa för att invänta säljchefen Jenny. Efter två minuter kommer en tjej fram till oss, ser tveksam ut men sträcker ändå fram handen och frågar om det är vi som är från April7. Jag visar en missnöjd min och säger att vi är från Promedia varpå hon lyser upp och hälsar oss välkomna. Jag mjuknar lite, tittar uppmanande på min kollega och vi följer med Jenny in i lokalen. Min mage kurrar inte bara vid det här laget. Den skriker i ren och skär förtvivlan av hunger.

-Vi kan sitta härinne. Jag ska bara hämta min penna och mitt block...

Här slutar jag lyssna. MEN LUNCHEN DÅ!!!??? ( Det är här jag vill skrika, högt och argt) Jag går in i konferensrummet tätt följd av min kollega och hoppas väl fortfarande. Säljchefen Jenny kommer in i rummet med sin dator, sin penna och sitt block. Jag nästan blänger på henne, vill att hon ska erkänna sitt misstag att hon har GLÖMT bort mailet hon skrev. Det mailet där hon frågade om det gick bra att hon köpte sallad eftersom det snart är dags för alla julbord. Men icke. Jenny ler ett soligt leende men hinner inte ens börja förrän vi påpekar att detta får gå fort. Max en halvtimme. Vi har mött varandras blickar, jag och kollegan, den blicken där vi i tyst samförstånd har bestämt att vi har en lunchdejt tillsammans direkt efter detta möte.

Jenny inleder sin presentation och min mage skriker. Jag är irriterad. Hon har sumpat sin chans. Jag frågar konstiga frågor. Komplicerade frågor. Jenny blir generad. Jag ser att hon inte fattar. Jag lutar mig tillbaka i stolen och kan nog knappast dölja mitt hånleende. Mohahaha. Där fick hon. Så går det när man glömmer att bjuda mig på lunch.

45 min senare, hungriga och inte ett dugg klokare står vi utanför Stepstones entrédörrar i stormande hällregn. Jag är sur och irriterad. Vi smiter in på närmsta lunchcafé och jag lättar lite när jag ser att de erbjuder lyxig sallad med chevréost, valnötter och rödbetor för endast sjuttio kronor. Sjuttio jävla surt förvärvade kronor som jag hade tänkt spara. Jag blir än en gång besviken. Salladen är dränkt i honung och oätbar. Jag som ALDRIG lämnar en smula på tallriken lämnar över halva. Irritation på den där Jenny igen. Det är hennes fel alltihopa.

Vi betalar och ger oss ut i regnet och höststormen igen. Ner mot Mäster Samuelsgatan 56 och Promedia.
Jag sitter och muttrar hela eftermiddagen över den misslyckade lunchen och uteblivna bjudlunchen jag har blivit lovad. Jag är faktiskt fortfarande lite förbannad om jag tänker efter.

Jag var i Sundbyberg en sväng efter jobbet. Det gjorde mig glad. Jag inspekterade lagade hål i väggen och fann det hela extremt tillfredsställande och mycket väl godkänt utfört. Jag vill flytta NU. Idag. Direkt.

Mellan varven kan man som människa känna sig så jävla maktlös. Det är med djupaste självinsikt jag vet att ord kan kännas så jävla överskattade ibland. Man vill bara mitt i den djupaste förtvivlan att någon annan ska komma och ta bort all smärta man känner precis där och då. Man vill inte höra att någon annan förstår precis hur det känns. Det finns det ingen som gör ändå. Inte fullt ut. En smärta är aldrig likadan som någon annans. Det bara är så. Det var bara nåt jag tänkte på tidigare idag.

Jag ska nog sova nu. Det är nog lika bra.

Godnatt.

Varför ska det vara obligatoriskt med en rubrik för att få publicera ett inlägg här för?

Jag har egentligen massor att dela med mig av. Mest bra saker faktiskt. Eller...bara bra saker när jag tänker efter. Den senaste veckan har varit ytterst händelserik. Men jag vet inte riktigt var jag ska börja. Det står liksom still mellan öronen när jag försöker tänka ut bra formuleringar som ska bilda ett intressant blogginlägg. Dessutom kommer jag inte på en endaste rubrik som passar in på det här jag funderar på att skriva nu.

Jag vet knappt om jag vågar säga det högt, än skriva det. MEN, jag ska faktiskt flytta. Till härliga Sundbyberg. Jag är glad. Så glad över detta så jag vet knappt var jag ska ta vägen. Denna härliga lilla lya (lagom lilla ska tilläggas) ska bli min och jag kan se fram emot ett eget litet krypin som jag faktiskt kan ombona precis så som jag vill. Nog för att jag har haft eget boende de senaste 2,5 åren i Sthlm men det här blir något alldeles extra förstår ni.

Jobbet har faktiskt bjudit på en och annan överraskning också gott folk. Tro det eller ej. Det blev ett litet "uppsving" denna vecka.

Nu när jag kom hit i inlägget kom jag faktiskt på en liten sämre grej. Jag har varit krasslig de senaste två veckorna och har därför lagt av mig helt med träningen. Igen. Jag blir tokig. Får nog trotsa den lilla, lilla rethostan som ligger kvar och lurar och ta tag i allt den kommande veckan igen. Nu får det vara nog. 

För övrigt tycker jag att tiden går så fort. Jag sitter och spyr galla på måndagen och sen hinner jag knappt blinka tre gånger så är det fredag igen. Detta innebär att det är snart december och lite julledigt. Sen fyller jag 25 stora år dagen efter the big day (julafton) och jag kan meddela att efter några timmars snack i telefonen denna vecka längtar jag faktiskt efter både DEN ena och det andra...inte att fylla år kanske men allt vad det innebär. Faktiskt pratar jag inte om paket nu. Det finns viktigare saker här i livet hur klyschigt det än må låta.

Fy helvete vad det här blev tråkigt. Det jag har skrivit. Men nu vet ni allt om mig igen. Eller?