En sicksacksöm över allt som vintern gömt, över allt som hjärtat glömt

Hela dagen har solen varit framme och haft sig idag. Den har värmt till och med. Det var vår idag. Man märker det. Man känner det. Vi på Promedia har irriterats över det faktum att solen bländar oss i vårt arbete med att stråla in genom fönstret extra mycket på våra dataskärmar så vi knappt ser något. Samtidigt har vi öppnat fönstren mellan varven under dagen för att få in den härliga vårluften på kontoret. I Sundbyberg har de till och med sopat trottoarerna rena från grus. Det är något speciellt med känslan av att vintern börjar ge med sig.  Och min tanke är att jag nog ska fixa till mr Nishiki i helgen. Det blir fint det.

Jag hade platser till en förhandsvisningsbio på Park ikväll. Film: Hopplös och hatad av alla. Det var ett kul sällskap jag fick med mig. Kvällen har varit trevlig.

Efter bion ikväll kom vi ut i ett regnigt Sthlm. Vi beklagade oss givetvis över att det strilade ner regn från himlen som hela dagen har varit klarblå. Men det gjorde mig inget. Jag gick ensam bort mot Birger Jarlsgatan. Det var skönt. Det kändes som att regnet renade huvudet på tankar. En outgrundlig känsla som är svårt att sätta ord på. Men den var behaglig. Att vandra genom Sthlm när regnet strilar sådär alldeles lagom....det går inte riktigt att förklara. Det bara är så. Det är i såna "regniga" stunder man verkligen kan njuta av att vandra på egen hand. Det är stunder att njuta av och bevara.

Bittersweet

Jag har varit lite ur gängorna idag. Luften gick liksom ur mig på något konstigt vänster. Kanske har det något att göra med besöket hos kiropraktorn igår, kanske inte. Min fot är oroväckande öm idag. Detta irriterar mig. Det gör mig även tokless. Dessutom tänker jag tala om för er exakt varför jag är så nedrigt jävla less. Jag kom i gång med löpningen så fint. Jag mådde bra, kände mig fräsch och sådär lagom stolt. Nu spricker allt detta på grund av min dumma fot som trilskas.


Kiropraktorer har visst en förmåga att hitta ställen att pilla på där det gör så fasligt ont så man vill grina. Det är då man inser att man inte är så "hel" som man tror. Han frågade om jag någon gång har gjort något med min högerfot och snabbt som ögat utan att tänka svarade jag givetvis nej. Sen slog det mig. Den där kvällen hemma i Katrineholm för några år sen när jag i en reklampaus skulle springa ut i bilen och hämta något. Jag missade typ tretton trappsteg och föll handlöst i trappuppgången där på Ramsjögatan. Det regnade ute. Det är det enda jag minns förutom den där sylvassa smärtan i högerfoten. Jag var övertygad om att jag hade brutit den. Jag låg stilla i flera minuter utan att våga röra mig. Hjärtat hade galopp i bröstkorgen och jag blundade hårt. Kanske hoppades jag på att det hela var en mardröm och att jag snart skulle vakna till, fortfarande liggandes i soffan framför TV'n. Behöver jag säga att jag struntade i det jag skulle ha hämtat i bilen? Jag tog mig samman och stapplade in i lägenheten igen på ett ben. Morgonen därpå var foten typ tredubbelt så stor än normalt. Jag hade en härlig stängningskväll på McD att ta hand om. Jag kommer ihåg att jag ringde min numer vuxna kollega/kompis som fick köra mig i min bil till jobbet. Hela kvällen var ett helvete. Jag satt oduglig på en kontorsstol med hjul. Härliga minnen som poppar upp i skallen när man är hos kiropraktorn.


Kontentan av det hela? Det är något i foten som strular som gör att när jag anstränger den med löpning belastas något fel och så får jag ont i höften/bäckenet som måste knäckas loss mellan varven. Kul. Detta har min kiropraktor sagt att han TROR sig kunna ordna till. Men det är långt ifrån säkert. Ännu mer kul. Mellan behandlingarna får jag nu gå omkring med den här ömma foten. Störtkul.

Säkra vårtecken



Nu är det dags att plocka fram de vita conversedojjorna på heltid! Eller hur va?

I should be much too smart for this but here I go losing my control...

Jag anser mig vara en ganska vettig tjej. Lugn och sansad i mångt och mycket. det är väl jag i ett nötskal? Jag vill gärna vara någon som mina nära och kära kan hålla hårt i när det blåser. Jag är tjejen som står stadigt med fötterna på jorden. I min värld är jag den som har koll på allt. Jag vill även tro att jag är ganska intelligent och inte utsätter mig för vad som helst. Det logiska är det jag försöker trixa och fixa med för att få ihop varje dag. Detta går oftast bra tror jag. För jag är den förnuftiga. Om du är min vän är det DU som hör av dig till MIG om du vill ha råd och tips när du själv är ute på havet mitt i stormens öga.

Men nu är allt detta som bortblåst. Vi spelar ombytta roller. Nu är det JAG som inte har koll på någonting längre. Det är lika härligt som skrämmande. Hjärnan säger en sak, hjärtat en annan. Om man nu får vara sån och uttrycka sig på det viset. Jag vill inte tänka, bara känna. För första gången på flera år så vill jag inte hitta någon som helst logik i det här. Det logiska är tråkigt och kommer att få mig att undra saker jag inte vill gå och undra. Det får vara hur galet det vill. Jag vill inte ha tvärkoll, vill inte tänka förnuftigt och jag vill inte analysera alls. Det här är ett något som jag vet kan vara svårt att hålla. Men här och nu bryr jag mig inte så mycket. Jag ska i alla fall försöka. Jag vill inte släppa taget. Och jag kanske får ta tillbaka det där om att inte finns något "nu". Vi kör på det här. Nu.

Och nu ska jag gå och sova i min nya säng. Vi kom bra överens natten till idag, nya sängen och jag, så vi borde göra det i natt också. Trots att det snart är måndag och jobb igen. Det spelar nämligen ingen roll.

Bildbloggen

Jag är inte så fundersam ikväll. Jag är mest väldigt avslappnad och rofylld i både kropp och själ. Detta av flera anledningar. Jag har parkerat mig i soffan efter en rejäl städning. Därför är det väl passande att jag bjuder på lite bilder av min ljuvliga lägenhet.? Äntligen (!), säger ni nu. Som ni har längtat efter att få se hur jag bor. Jag förstår er. Det är inte världens mest proffsiga bilder men ni får hålla till godo.



Tagen från ytterdörren. Här får ni se rätt in i badrummet. Oj, oj, oooj.



Ytterdörren. Kul bild.



Köket som ännu inte är helt färdigstädat.



Taget från hallen in i rummet. Ser ni min nya säng?



Taget från vardagsrummet ut mot hallen.



En till in i rummet. Man kan aldrig få för mycket.



Nu befinner vi oss I vardagsrummet.



Och det är här jag sitter precis i detta nu.



Efter en ljuvlig middag bestående av sushi.



Och det enda jag egentligen funderar på är varför de alltid måste slafsa på
så stora klickar med wasabi jämt? Slöseri.



Men egentligen är den här wasabigrejen ingen big deal.
Jag är glad ändå. Är ni glada ikväll?

En känsla

En känsla kan du inte ta på. En känsla är sällan logisk hur gärna du än vill att den ska vara det. En känsla kan du aldrig rå för. En känsla är en av de få saker i livet som du inte behöver be om ursäkt för. En känsla kan man sällan kämpa emot eller värja sig för. En känsla bara "är" där vare sig du vill eller inte. En känsla är ett oförklarligt ting och vissa känslor är något av livets stora mysterier. Man ska inte grotta i det. Inte analysera det. Man ska bara låta det vara. Och här kan jag faktiskt tänka mig att leva här och nu. Inte om ett tag. Utan nu. Precis nu. Framtiden är en annan historia som kommer att berättas eller skrivas inom sinom tid.

Att våga, att växa, att lära, att vinna

Hörrni, jag är inte riktigt färdigtänkt på det här med relationer. Blir ni trötta på mig om vi kör det här en vända till? Skitsamma, here we go. Jag tänker på hur jag skulle beskriva mig själv. Jag har en bild av mig själv. Det har vi väl alla egentligen antar jag. När vi sen ska förklara den här självbilden för någon annan är det inte alltid vi får medhåll. Men oftast är det som att man minimerar sig själv när man gör detta. Personen ifråga som får höra detta kommer oftast med motargument och kan i den bästa av världar argumentera tillbaka och med ödmjukhet påpeka en sak om dig som när du tänker efter faktiskt kan stämma. Det här kan resultera i en liten "aha-upplevelse". En lärdom helt enkelt.

Men sen tänker jag i nästa andetag att detta beror på vem det är som säger det. Jag märker redan nu att det här inlägget kan komma att bli jävligt förvirrande för en del. Jag ber om ursäkt men jag känner ändå att jag måste fortsätta. Vad jag försöker säga är att vi är ganska duktiga på att dölja vissa egenskaper för en del människor. Sen finns det dom som vi öppnar oss för och känner utan och innan som påpekar något ibland som gör att man börjar tänka i andra banor om oss själva. Enligt mig är detta oftast positivt OM det handlar om människor vi står väldigt nära. Handlar det om människor som vi inte känner särskilt bra kan man ta det personligt och tycka att den andra personen dömer dig eller är ute och cyklar helt. Det här är en svår balansgång. Ibland kan man nästan tycka att det finns andra som känner en bättre än man gör själv. Detta är en blandning av en skön och skrämmande känsla. Skönt för att det kan betyda trygghet från personen som du anser känna dig så väl att man kan ventilera precis allt med men samtidigt skrämmande när man tänker på hur lite man känner sig själv i vissa situationer. Det är som Björn Afzelius sjunger: " Ja, man säger mycket, men man vet så lite om sig själv, när ångesten och ensamheten kommer".

Vissa saker känns självklara av helt naturliga skäl. Det finns ingen förklaring till varför, det bara är så. Och det är de känslorna jag försöker bevara och njuta av. Det är då jag inte tänker, analyserar eller känner efter så mycket. Jag låter det helt enkelt vara.

Människor du har en relation till i någon form (där relationen är bra) får dig att växa som människa, både enskilt och tillsammans med den här personen. Man lär sig hela tiden något av varandra, är på samma nivå och bara tanken på att det en dag skulle ta slut, att en av oss inte kommer att finnas där längre, får en att bli alldeles kall inombords. Man vågar saker tillsammans med sådana här människor. Saker som du aldrig trodde att du skulle våga men på något sätt alltid har velat göra. Adrenalinet pumpar i hela kroppen och ger kickar du aldrig någonsin tidigare har haft. Det handlar på något sätt om en ömsesidig beundran där rätt person tar fram det där lilla extra i dig, det där som du inte trodde fanns eller det där som du har gömt djupt inom dig och aldrig vågat plocka fram. Inte förrän där och då, med rätt person. Den här känslan överträffar allt. Det är då man inser hur lyckligt lottad man är och hur mycket man har vunnit i livet. Det här är när precis alla känslor plötsligt känns så självklara.

Det här handlar om kärlek mina vänner. Kärleken till alla du har någon slags relation till. "Påtvingade" relationer som de du har med mamma, pappa, bror eller syster. Sen har vi de relationerna vi väljer själva. Vänner och eventuella pojk- och flickvänner.  

Men vad vet jag egentligen? Kanske inget alls.

Älskling, sommaren kommer långsamt...

Min hjärna är trashad. Helt blank. Jag känner mig så sjukt sliten så ni anar inte. Avtrubbad lever jag i min egna lilla bubbla en snöslaskig och mulen dag som denna. Omvärlden känns avlägsen. Jag har saker jag borde göra men som jag vet att jag inte kommer att orka ta tag i hur mycket jag än försöker.


Jag kan heller inte påstå att jag är speciellt ledsen över att kvällens aktiviteter ställdes in. Jag orkar helt enkelt inte. Jag drömmer mig bort, långt härifrån, jag tänker på en närliggande framtid och försöker få ett leende att leka på mina läppar, framkalla tankar som gör mig varm inombords...ja, jag gör allt. Men jag orkar inte. Den här tröttheten har mig i sitt järngrepp både mentalt och fysiskt. Jag vet att sömn kommer få den att försvinna och jag vet att tisdag gör allt lite, lite bättre. Så vi kanske ska längta till imorgon helt enkelt. Men jag erkänner. Det börjar kännas lite jobbigt att alltid länga till morgondagen.


Det lättade något i bröstet när jag fick reda på att jobbet kommer att stå för mina utgifter hos kiropraktorn. Jag hatar att jag tänker på pengar när jag egentligen råd både så att det räcker och blir över. Kanske är det tanken på att man egentligen inte vet om det hjälper, det där som pengarna går till. Vad vet jag? Men nu löste sig ju det. Ibland är jobbet bra att ha. Och ibland är det gott med champagne. Men det var inte det idag. Så nu ska jag dra mig hemåt och dö i soffan. Kanske blir det pannkakor också. Inte hemgjorda dock. Jag är inte så händig.


"Och just i ögonblicket när jag vaknar,
hänger skuggan av hoppet kvar i mina rum..."

I feel so much better when its night-time, that's when I can sort of disappear

Man har rätt till uppehåll från bloggandet vid vissa tillfällen. Ibland kan jag nästan tycka att det är skönt att slippa tänka på vad nästa inlägg ska handla om. Missförstå mig rätt nu. Jag älskar det faktum att jag tänker en tanke och sedan med flera ord kan beskriva den på ett sätt som får mig att känna lugn och ro inombords. Terapi för själen som det så fint kan heta ibland. Vi har alla våra olika sätt för detta fenomen. Det är bara ibland det kan uppstå något som kan liknas vid prestationsångest men innan jag har tänkt den tanken klart så kommer jag ju på att jag gör detta för mig och ingen annan. Därför tar jag mig rätten till ett litet uppehåll då och då. Jag har inte riktigt fått den sömn som hade varit välbehövlig natten till idag så tankarna flyter ihop och är lite suddiga just nu. Vi ska se om vi kan reda ut det här ändå.

Ändå ligger jag här igen, i min sköna soffa som är belägen i Sundbyberg och tänker de där tankarna som jag har fått för mig att bara jag kan göra. Detta efter en helg i sällskap med en av de få människorna i den här konstiga världen vi lever i som faktiskt vet allt om mig som jag vill att någon annan ska veta. Låter det flummigt? You ain't seen nothing yet people. Allt handlar om rätt umgänge om du frågar mig. Jag anser mig vara rätt kräsen själv. Men det står jag för så när de rätta människorna dyker upp blir det så djävulskt mycket vackrare, bättre och trevligare i min värld. Den som anser att man måste ha kompisar i sin direkta närhet geografiskt för att klara vardagen kan gå och dra nåt gammalt över sig. Det fungerar på andra sätt också. 

Did you ever know that you're my hero,
and everything I would like to be?

Men jag har en allvarlig fråga att ställa till er denna afton. Varför invaderar denna fruktansvärda söndagsångest min själ och tar bort all min sans, mitt vett och alla bra känslor som säkert finns någonstans bakom de här gråa tunga molnen? Detta för att man först ser fram emot en sak, sen upplever man den och sen är det "hej då" och över. Poff. När det gäller vissa människor känner man en lättnad när man får säga de där två orden till. Hej och då. Sen finns det vissa man helst slipper säga det till. Fy fan. Jag har nästan lyckats döva den här känslan med äppeljuice. Men bara nästan. Kanske hjälper det med en varm dusch också. Jag ska pröva detta inom kort.
Sååå, vad tror ni?
Och kom inte med något snusförnuftigt nu. Ni vet att jag inte gillar det som är logiskt. Logik suger vid vissa tillfällen. Jag vill tro på det ologiska. På att vissa känslor är som de är bara för att. Kan världen få existera bara för att, bara nu ikväll? Vi är inte här på jorden av en anledning. Vi är här bara för att. Bara för att det är söndag och bara för att det är kväll.

Dagen efter...

Det är lite avslaget på kontoret idag. Någon påstår att det stinker gammal fylla i medieplanerarrummet här på Promedia. Jag känner det inte. Jag tuggar tuggummi och fryser. Jag tittar ut genom fönstret och ser att det snöar. Någon påstår att det är pollen som flyger omkring. Jag tror att denna någon vill att det ska vara vår. Det vill jag med. Men det är det inte. Jag inser att jag inte är vid mina sinnens fulla bruk denna torsdag. Det är lite darrigt som man brukar säga. Hjärncellerna jobbar långsammare än vanligt, munnen känns som sandpapper och vatten har aldrig smakat godare.


Gårdagskvällen var twistad. Det är bäddat för sådana kvällar när man har utgång med kollegor. Men förmiddagen har bjudit på en del sköna skratt och det är egentligen ingen som klagar.


Jag har verkligen inte alls något vettigt att printa ner här märker jag. Det blir mest dravel. Men jag vill att ni ska veta att jag försöker ändå. I helgen lär det nog bli lite frånvarande. Det är dags för Norrland och Umeå igen. Jag är glad för det och glad för andra saker. Trots baksmälla.

Innan lampan släcks

Jag är lättad. Jag hann med gymmet en timme denna tisdagsafton. Dessutom ligger jag i sängen redan. Det här är ett faktum som jag är ovan vid då klockan har passerat gränsen för när man borde gå och lägga sig alldeles för många kvällar nu. Det känns som att jag (det vuxna jaget som inser att den här sömnen är välbehövlig) och mitt andra trotsiga femåriga jag (det jaget som just nu är lite pissed över denna tidiga hänvisning till sängen) har en liten argumentation om detta just nu.

Jag känner mig trots allt otroligt relaxed. Strax åker boken fram och några kapitel ska läsas innan lampan släcks och den här tisdagen blir ett minne blott. Den här tisdagen som inte har bjudit på så himla mycket som jag kan dela med mig av. Jag har avverkat flera dussin in- och utgående mail, lyssnat på musik samtidigt och ibland fastnat med blicken tittandes ut genom fönstret. Jag kan tänka mig att jag ser ut att vara långt borta, kanske drömmer jag lite omedvetet när jag sitter där och låter blicken fastna på något långt, långt borta men det är inget som jag kommer ihåg just nu. Det är skönt att fastna i  små ögonblick utan att egentligen veta varför. Det är dock inte bra när någon försöker få kontakt med en och man inte reagerar förrän personen har harklat sig otaliga gånger och försökt nå mig genom att uttala mitt namn högt och bestämt en gång för mycket. Men det har varit en sån dag. Därav drar jag slutsatsen att sömn behövs.

Och hörrni, varför är det så att det är lättare att skala kokta ägg som har vita skal jämfört med de ägg som har brunt skal? Jag är redigt trött på att halva ägget försvinner när man skalar de sistnämnda jämfört med hur snällt de vita äggen låter sig kläs av. What's up with that liksom?

Nu blir det lite "Lyckans hjul" av Kajsa Ingemarsson. Godnatt.

Do you even know what I like? What I'm livin' for, what I adore?

En tanke slog mig. Jag kanske är för utlämnande här. Jag kanske ger för mycket av mig själv. Vad tycker ni? Jag vill inte vara sån. Det är inte det som är meningen med det här bloggandet. Inte alls. Det är inte meningen att ni ska bli stöddiga och tro att ni kan lära känna mig genom det här eller att ni tror att ni känner mig för att ni läser det här. Att känna någon på riktigt ligger på helt andra plan. Det kan aldrig gå till så att man lär känna någon så här i min värld. Ni kan bli nyfikna och vilja lära känna mig genom detta.


Men ni vet fortfarande inte saker som:


- Vilken min favoritfärg är

- Vem den första personen är som jag ringer när jag är helt under isen och behöver vända ut och in på mitt hjärta inför bara för att överhuvudtaget överleva vardagen

- Vad jag har för konstiga uttryck i tal som jag använder ett antal gånger per vecka

- Vad som får mig att tänka alla konstiga tankar jag tänker rätt som det är
- Hur jag ser ut när jag är sådär barnsligt glad eller vad som får mig att bli det

- Vad min bästa vän heter i efternamn

- Vad som är det första jag gör när jag kliver ur sängen på mornarna
- Vilken färg min soffa har

- Vad jag helst äter om jag får välja och vraka helt fritt

- Vilken glass som är min favorit

- Vilket min favoritsmak på te är

- Vad jag vill jobba med för resten av livet

- Vad jag helst gör när jag är deppig och nere

- Vad som krävs för att jag ska öppna mitt hjärta för någon

- Vad jag vill ha hos en framtida kärlek

- Vilken som är min absoluta favoritlåt

- Vilken som är min favoritfilm

- Vad jag har för frisyr på morgonen när jag vaknar

- Vad jag brinner för

- Vad jag drömmer om

- Vad min lillebror jobbar med

- Vad jag gjorde varje dag efter skolan i sjuan, åttan, nian på högstadiet och ettan, tvåan, trean på gymnasiet

- Vad min första häst hette som jag fick avliva när hon bara var 8 år

- Vad min häst heter som jag har nu

- Vad jag vill att min framtida hund ska heta

- Vad mina föräldrar heter och vad de jobbar med

- Vad den första killen som jag var riktigt kär i hette

- Vad som får mig att skratta hejdlöst till tårarna nästan rinner

- Vad mina arbetskollegor heter

- Vilka egenskaper jag värderar mest hos en vän

- Hur jag är när jag är onykter

- Vad jag har ätit till lunch idag


Jag kan fortsätta. Det finns så mycket mer att ta reda på. Jag vore en jäkligt tråkig människa om allt det som är värt att veta om mig skulle rymmas i en blogg. Finns det någon som kan svara på alla ovanstående frågor eller på några överhuvudtaget? Det är det vardagliga som styr allt. Det är det som har hänt i mitt förflutna och det som kommer att hända i min framtid som har format mig till den jag är idag. De här sakerna vet de som känner mig. De har koll på detta. Och jag älskar dem för det. Jag älskar att de bryr sig om mig och att jag bryr mig om dem.

Den här bloggen är mitt tanke-projekt. Jag har skrivit det förut men jag kan skriva det igen. En människa tänker i genomsnitt 65 000 tankar under en helt vanlig dag. Med andra ord: Jag bör ha saker att skriva om ett bra tag framöver...

Hur ska förresten ni kunna känna mig när jag knappt känner mig själv vissa dagar? Att leva är att lära sig nya saker om sig själv varje dag för resten av livet.

Av hjärtat fattas det en bit

När jag kommer hem till Sundbyberg, kliver upp ur t-banan, så infinner det sig ett slags lugn i mig. "Jag är hemma", tänker jag. Och det känns verkligen så också. Sundbyberg är mitt hem. Här finns mina fina lägenhet. Att stänga dörren om sig är en underbar känsla. Den här känslan finns alltid här men ibland kan den vara extra stark. Som idag. Då var den det. Och jag njuter av den när det känns så här. Jag vet att jag inte kommer att stanna här för evigt, det är bara en tillfällig vistelse men under tiden jag är här så känns det verkligen som hemma. Jag har snart bott i Stockholm i tre år och gudarna ska veta att jag har avverkat en del ställen här. Vi började med en andrahandslya på Gullmarsplan våren/sommaren 2006, till hösten var det vidare till nästan andrahandslya i Akalla (!!), strax innan jul 2006 fick jag det efterlängtade förstahandskontraktet (det som alla jagar) i Högdalen. En tvåa på 54 härliga kvm. Högdalen är inte det mest eftertraktade området i den här stan men jag trivdes. Jag kan fortfarande sakna det. Det var första gången jag överhuvudtaget kände mig trygg sen jag flyttade hit. Ett år och två månader senare, mars 2008, gick flyttlasset till postadress Enskede. Också här en tvåa på 54 kvm och med en ljuvlig utsikt rakt på Globen. Det här stället kändes aldrig riktigt som hemma men lägenheten var ljuvlig. Kanske handlade det mycket om att känslan av att det var som att sitta i väntrum aldrig riktigt försvann. Efter om och men blev det till slut den här ettan i härliga Sumpan i december 2008. Den här lägenheten ÄLSKAR jag. Och den är min. Bara min. Just nu finns det inte mycket som slår den känslan och även om sommarens planer är långt framskridna ska det mycket till för att jag ska göra mig av med den här pärlan. Tryggheten den ger av att det alltid kommer att finnas något att komma tillbaka till no matter what...

Det är bara det att jag vet att det är något som fattas. Fortfarande. Om det är en bra eller dålig sak vet jag inte än. Samtidigt kan jag bli nästan överväldigad av känslor och känna en outgrundlig lycka när jag tänker på allt jag har funnit här. Jag kan få tårar i ögonen när jag tänker på hur tomt livet hade varit utan vissa upplevelser och om jag inte hade fått träffa och lära känna vissa människor som är bland det viktigaste som finns precis här och nu.

Mitt i söndagsångesten infinner sig denna sentimentalitet och denna nostalgi. Men jag kan fyllas av värme och vara tacksam för så jävla mycket ändå. Detta fenomen glädjer mig enormt mycket. Och det är dessa tankar som flyger genom huvudet denna söndagseftermiddag i en lägenhet, i en soffa någonstans i Sundbyberg.

Tänkar-veckan som snart är slut

Jag har haft en sån där "tänkar-vecka" igen. Jag kan få det ibland om ni nu inte har märkt det vid det här laget. Jag tog en promenad hem från jobbet i torsdags. I vanliga fall när jag går hem så brukar de sista 20-25 minutrarna kännas ganska långdragna. Det är skönt pch rofyllt i början av promenaden och i slutet vill man mest bara hem. Men i torsdags var det annorlunda. Jag hade någon slags ro i hela kroppen. Sinnestämningen var sådär skön att den inte riktigt går att klä i ord. Det kändes plötsligt som att jag inte hade bråttom någonstans. Det fick ta den tid det tog helt enkelt. Jag pep in på Hemköp uppe vid Odenplan och handlade lite att tugga på och fortsatte ner mot St Eriksplan och ner mot Solnabron. I rondellen vid Gävlegatans början tittade jag för första gången upp snett till vänster. Här har jag tagit samma väg hem till fots, antingen springandes eller gåendes, i fyra veckor och jag har inte sett det jag såg i torsdags. Den vietnamesiska restaurangen. Där var den i all sin prakt. Jag kunde inte minnas att jag har sett en vietnamesisk restaurang i Stockholm förut. Kinesiska, thailändska och asiatiska men inte en vietnamesisk. Jag kan absolut tänka mig att gå dit någon kväll så om någon vill göra mig sällskap kan ni ju hojta till.

Men tillbaka till allvaret. Hur kan man under en längre period göra samma saker, gå samma väg, träffa samma människor och sen en dag helt plötsligt "se" något man inte har sett eller tänkt på förut? Min första tanke var att detta beror just på vilken sinnesstämning man befinner sig i från gång till gång. Att känna sig rofylld och tillfreds kan göra så mycket. Helt plötsligt öppnar man ögonen och ser saker man inte har sett förut. Upplevelsen känns total. Det känns som att man ser samma sak fast i ett helt annat ljus, i en annan värld.

Och sen hörrni, det här med att leva här och nu. Att man inte ska oroa sig för morgondagen eller tänka för mycket på det förflutna. Går det ens? Finns det något "nu"? Är inte nuet ett resultat av det vi har upplevt i vårt förflutna eller en del av det framtiden ska bjuda på? Jag börjar tvivla på nuet. Jag njuter av andra saker.

Och just nu njuter jag INTE av min stela och onda högra höft som förmodligen måste få sig en genomgång av kiropraktorn den här veckan. Nu börjar ålderskrämporna. Jag visste att det skulle gå utför så fort jag fyllde 25. Fy fan.

Nåt för dom som väntar

Jag fick en känsla av längtan i kroppen när jag klev upp ur Rådmansgatans t-bana och upp på gatan imorse. Hela jag fylldes av det. Längtan efter sommar. Solens ljus, värme och allt annat bra som sommaren för med sig. Jag längtar efter att få sluta jobba klockan fyra i stället för klockan fem, jag längtar efter öppnade uteserveringar, jag längtar efter semester och lediga dagar där allt man behöver bekymra sig för är vad man ska äta och dricka, jag längtar efter att kunna slänga täckjackan längst in i garderoben och istället få plocka fram linnen och pilotbrillor, jag längtar efter att kunna sitta ute och sluta ögonen och känna solens värme i ansiktet, jag längtar efter att få sitta och se solen gå ner på en rosaskimrande himmel en varm julikväll. Jag längtar efter allt detta.


Gud, uppfinn nåt nytt

Som gör det lätt att hålla ut

Nåt för dom som väntar

Dom som orkar vänta mer

Uppdatering

Det är sjukt jobbigt att vara så här trött. Jag är helt hopplös på det här med att komma i säng när jag borde. Baksmällan från i söndags har inte släppt greppet riktigt än. Tequila är rena giftet. Det är nästan som att man beställer minnesluckor i baren. Men faktiskt, det var den roligaste fyllan på länge och söndagens ångest uteblev. Jag var rätt tillfreds med tillvaron.


Irritationen över att jag tvingades hoppa över löpningen igår har inte lagt sig heller. Benhinnorna är fortfarande ömma. Fan. Efter en snabb överläggning med mig själv imorse innan jag klev ur sängen bestämde jag mig för att packa träningsväskan och besöka jobbets gym efter avslutad arbetsdag. Jag får ta ut alla aggressioner i roddmaskinen. Jag ska svettas och plågas. Ingenting får störa mina upplägg nu. Jag har nått stadiet "träningsmani" där frustrationen rinner över om jag inte får min dagliga dos av svett. Jag känner mig motiverad, målinriktad och jävligt fokuserad. Inga ursäkter är godtagbara. Är ni med mig?


Vädret ute suger ju. Det har snöat konstant i typ 36 timmar och alla som någon gång har upplevt vinter i Stockholm bör väl hålla med mig att snö i city inte är världens vackraste. Här förvandlas de där fina och vita till en äcklig grå, blöt och geggig sörja. Man går gata upp och gata ner med blöta fötter samtidigt som man är sur och tvär över det faktum att det inte blir vår snabbare.


Jag har ägnat förmiddagen åt att leka med massa roliga radiosiffror. Excel och jag är inte riktigt överens alla gånger men det ska nog gå det här också. Det är ju sånt här jag tycker är kul för bövelen. Ge mig en budget för en reklamkampanj och jag gör mitt yttersta. Jag lovar. Jag hamnar uppe bland rosa moln i min egna lilla värld där jag sitter och räknar och funderar på hur vi ska göra för att få så mycket reklam för så lite pengar som möjligt. Samtidigt måste jag erkänna att det är lite smått ironiskt att jag nu köper av min tidigare arbetsgivare. Det som jag sålde tidigare. Det är det som är tjusningen med mediebranschen. Den är liten och man ska passa sig för hur man bemöter folk. Det är inte så häftigt som man tror och det är inte varje dag man möts av ödmjukhet. Jag saknar det. Det gör jag verkligen. Jag var livrädd i början att jag också skulle bli så där. Att jag skulle tycka att jag var lite förmer än alla andra för att jag jobbar i den här världen där det diskuteras de mest ytliga ämnen ni kan tänka er. Men jag har fortfarande inte satt min fot på Stureplans uteställen och jag känner inget sug efter det heller. Okej, jag erkänner att jag gillar gratis luncher och jag känner en viss behaglig känsla i magtrakten de gånger jag det är jag som har makten. De gånger det dryper desperation om de stackars säljarna som ringer och gör allt för att jag ska vilja träffa dem. Jag var en av dem när jag började och jag saknar det inte. Det ÄR skönt att sitta på andra sidan. Men jag vill gärna tro att jag har kvar lite av min ödmjukhet. För ni fattar väl när jag är ironisk som sagt?


Det skrämde mig i början att ha ansvar över så mycket pengar. Jag kunde vakna mitt i nätterna med galopperande hjärta och hög puls, orolig över att jag hade missat deadlines eller att jag med ett enda tryck på datormusen hade skickat iväg stora summor pengar till fel ställe. Nu går allt mest på rutin och jag sover lugnt på nätterna. Det stör mig lite att jag har förlorat respekten för pengarna som inte är mina. Jag undrar dock om det är så här det blir med allt man tar sig för med i livet. Den där kittlande spänningen man upplever varje gång man tar sig för med någonting nytt, försvinner den alltid efter ett tag när allt går på rutin och blir mekaniskt? Jag vill ha de där små kickarna och passionen kvar. Den skulle alltid få finnas där om jag fick bestämma. Jag har fått för mig att alla "måsten" förlorar sin skönhet i vardagen.


Ikväll blir det först någon enklare middag och sen bio. Jag fick biljetter till förhandsvisningen av "En shopaholics bekännelser" så jag drar med mig några kompisar. Det enda jag vet är att det tydligen är en bok som har blivit film. Jag har inte läst boken så filmen kanske är bra. Det skrivna ordet är alltid bättre än fantasin på film.


Och nu ska jag fortsätta jobba. Jag ville bara gottgöra er för de senaste dagarna. Men nu vet ni ju allt om mig igen så då borde ni vara nöjda.

Bloggtorka eller tidsbrist



Hur som helst. Jag har varit lite sur idag. Pissväder och ömma benhinnor. Det förstör träningsplanerna. Jag kan bara säga usch och tvi.

Kvällens tips



Vänner, här har ni ett hett tips till nästa helg.

Två saker jag inte tycker om

Jag gillar inte känslan av att vakna med jämna mellanrum en lördagsmorgon och ha en känsla av stress i kroppen. Var den kommer ifrån vet jag inte. Men den är likförbannat där. Detta resulterar i att jag inte känner mig ett dugg utvilad och det är inte bra. Speciellt inte ikväll. För ikväll händer det grejer.

Den andra saken jag ogillar är när man står framför spegeln och tar i av alla krafter för att komma i ett par jeans. Man sliter och drar alldeles förtvivlat för att få upp jeansen ordentligt i skrevet. Detta resulterar i korvstoppning. Dessutom känner man sig som en korv. Det är då man inser att det här med att springa hem från jobbet inte är en sån dum idé after all.  


Ett tyst samförstånd

Ni vet när man tror sig känna någon så pass bra att det ibland räcker med att möta dennes blick för att man ska förstå vad den andre tänker och känner? Det är en konversation utan ord. En bekväm tystnad. Ett tyst samförstånd. Det är långt ifrån alla man uppnår detta eminenta tillstånd med. 

Här i Stockholm är det väldigt sällan man ens hejar på varandra på gatan. Det skulle i och för sig vara jävligt jobbigt att gå och säga hej hela tiden till alla man möter men ändå. Stockholmarna kan väl släppa till lite och ge ett litet leende eller en vänlig nickning tycker man. Men icke. Istället ser de mest sura ut och de gör allt för att slippa möta någon annans blick. Speciellt när man åker kommunalt. Man sätter sig mitt emot någon och denne vänder genast bort blicken. Har han eller hon inte en Metro att läsa så stirrar de ut genom fönstret eller låtsas vara väldigt intresserade av all trafikreklam inne i t-banevagnen. För det vore döden för den här personen om våra blickar möttes.

Men sen händer detta när man minst anar det. För sen jag började springa hem från jobbet så händer det allt som oftast att jag möts av ett leende eller en nickning. Detta är inte av personer som promenerar. Nej, detta är av personer som också springer hem från jobbet med ryggsäckar på ryggen. När vi råkar mötas ser vi varandra i ögonen, ler lite och nickar i tyst samförstånd. För vi förstår varandra och vet vad den andre tänker. "God, this is good!" Så tänker vi. De som går, de vänder bort blicken och ser mest sura ut. Jag har alltid undrat om de ogillar motionärer i största allmänhet eller om de rent av är avundsjuka. Men ingetdera är mitt fel så sluta sura för fan. Ett leende skadar väl inte?

No deeptalk tonight

Jag har lite för mycket energi känner jag. Hade gärna bjudit på ett tillbakalutat och långt inlägg men jag har liksom ingen ro i kroppen. Dagen på jobbet har varit helt crazy och det kanske gör sitt till. Jag gillar  verkligen när telefonen ringer oavbrutet och att jag efter varje telefonsamtal har femton nya mail som lyser ilsket röda och olästa i inkorgen....suck. Det finns visst inget mellanläge i mediabranschen.  Ser fram emot en morgondag fylld med massa bokningar, mediaplaner och annonsmaterial som ska levereras till tusen olika tidningar. Detta lindrades dock en smula när chefen bjöd på bubbel innan hemgång. Vi hade visst saker att fira i denna finanskris som skakar Sverige. Woohoo, sa vi och skålade. Jag lämnade jobbet runt sex-rycket och styrde stegen mot Systembolaget  för att fixa proviant inför helgen men när jag kom till Rådmansgatan höll jag på att klå upp mig själv för min dumhet. Stängt! Halvsprang upp till Odenplan och tänkte i mitt stilla sinne att det borde vara öppet till sju någonstans i den här stan. Men icke. Blev så sur på mig själv så jag drog hem istället.

Ändå är jag rätt nöjd med mig själv just nu. Träningskläderna är packade, matlåda inför morgondagen är fixad och jag har lyckats röja i lägenheten ganska ordentligt. Ibland överträffar jag mig själv. I morgon ska jag dammsuga och putsa på det sista. Sen kan jag faktiskt låta andra människor komma innanför dörren igen.

Fan. Nu blev det så där oväsentligt igen.

Du får mig aldrig att stå still för jag fungerar inte då

Jag har alltid kvar balsam i högra örat efter att jag har duschat och tvättat håret. Alltid. What's up with that liksom? Jag tycker att jag sköljer och sköljer för att få bort allt men icke. Det slår aldrig fel. Fast å andra sidan doftar mitt högra öra nästan alltid gott...hmm.

Vill ni veta världens skönaste känsla då? Den känslan av att komma hem och innanför dörren alldeles svettig och trött efter en givande och lagom lång joggingtur. Jag kan nog inte komma på något bättre för tillfället. Ni vet när man känner sådär skönt trött i hela kroppen. Musklerna värker och svetten lackar. Ni kanske redan har fattat men jag har tagit för vana att ta mig hem från jobbet till fots och nu är jag sjukligt motiverad till fysiska aktiviteter. Måndag och tisdag har passerat men i morgon ska jag vila mina trötta ben. Det är jag nämligen värd förstår ni. Jag mår så jävla bra av det här så ni anar inte. I sommar ska vi vara slanka, starka, välmående och fina. Oh yes!

Nu sitter jag här och lyssnar på mina lugna favoriter på Spotify. Jag är nyduschad (vilket ni också kanske har förstått) och snart ska jag gå och lägga mig duktigt och tidigt. Jag sitter och sneglar längtansfullt på min nya kompis på högerarmen som är full av sårskorpor som bara skriker att de vill dras loss. Men jag får inte. Det får inte pillas eller klias. Men det blir nog bra ska ni se.


Nu till allvaret som jag lovade er. Det finns två typer av människor. En del är äckligt positiva och sådär häftigt klämkäcka och en del är negativa och har en cynisk inställning till livet. Jag skulle vilja lägga till att de sistnämnda är realistiska i stället men jag vet inte riktigt vad ni tycker om det. Handlar detta enbart om vad man har varit med om i livet eller är vi bara som vi är? Vad jag vill komma till är en undran om hur vi är som personer bara handlar om hur livet formar oss eller om vi är födda till att vara som vi är. Jag vet i alla fall att livet inte är en dans på rosor och det har jag lärt mig på senare år. Trots detta kan jag inte komma på att jag någonsin har varit den där klämkäcka och positiva tjejen. Hellre lite misstänksam från början och lite negativt inställd för att bli positivt överraskad. Så har jag alltid tänkt och så har jag alltid varit.  Skyddsmekanism är min första tanke, men var kom den ifrån innan jag visste att allt inte alltid blir som man har tänkt sig? Ibland händer livet utan att man hänger med...

Vi har haft ett litet uppehåll

Jag orkar inte ens be om ursäkt för det här lilla blogguppehållet. Jag har inte haft något vettigt att komma med. Så är det bara. Jag kan inte skriva bara för skrivandets skull känner jag. Ni håller väl med?


Jag kan berätta oväsentligheter nu och sen tar vi det lite mer allvarligt framåt kvällen. Okej?


1) Jag ligger i med löpningen och det är jag fan stolt över. Det är inte ofta jag trängs med sthlmarna på t-banan hem från jobbet längre. Det är skönare att plugga i hörlurarna till den röda Ipoden och jogga hem.


2) Min triceps är lagom öm och sårig efter torsdagens tatuering. Det är helt överkomligt och jag står ut. Jag tvättar och smörjer duktigt mest hela tiden så den ska nog bli fin i slutändan.


3) Idag kan man hämta schlagerlåtarna på Spotify. Med detta skrivet så sitter och jag diggar herr Måns Zelmerlöw medan jag medieplanerar för fulla muggar.  Jag är inte så tuff som jag ser ut....schlagernörd?

4) Jag MÅSTE tvätta kläder och städa lägenheten innan fredag. Nu finns det ingen återvändo. Det får vara nog med att inte göra någonting på kvällarna och det får även vara slut på det här med att gå och lägga sig för sent på kvällarna. Jag är totalt hopplös. Totalt.

5) Jag tror att jag nu på lunchen ska dra och köpa lite schyssta t-shirts. Jag har inte bestämt mig riktigt än för om jag orkar gå ut eller inte. Vi får se. Sen vet jag inte riktigt var jag har gjort av mitt VISA-kort. Hmm. Inte bra, inte bra.


Annars hörs vi ikväll då. Då drar jag fram det tunga artilleriet.