Adressändring

Vi flyttar på oss och ni ska följa med!

http://www.sthlmsfinest.com/Mia1983

Bara att copy och pejsta. Inget konstigt med det.
Nu sparar ni det här. Jag behöver en liten upphottning. Nu ska vi blogga om journalistlivet på riktigt så ratta in den ovanstående adressen och häng med i svängarna. Jag lovar att ni kommer att bli förvånade över det höga tempot. t.
Glömmer ni det så är det bara att gå in här och hämta adressen igen. You got it?

Radioprogram

Det kommer inte som någon större överraskning för mig att jag inte känner fullt ut för radiojournalistiken. Det är för mycket tekniska grejer för min smak helt enkelt.

 

Man måste släpa runt på inspelningsutrustning, lägga över det i datorn för redigering och klippa ihop allt så att det blir någorlunda trevligt och behagligt att lyssna på. Pillrigt göra.

 

Kursen radiojournalistik avslutas nästa vecka med programsändningar. Sen kommer andra, mycket trevligare utmaningar på den här utbildningen. Inte för att jag tror att TV-journalistik blir lättare, utan för att jag har sett kurslitteraturen till den andra kursen - Språket som journalistiskt redskap. Väldigt intressanta böcker som jag tror mig kunna sluka med hull och hår.


Men tacka vet jag ett tomt worddokument i min MacBook Pro och ett glas rödvin eller en kopp te som enda inspirationskälla. Det behövs liksom inget mer.

Vinter i Piteå

Det är ingen barnlek det här med vinter, snö och kyla för en inflyttad norrlänning som mig. Fy fan rent ut sagt. Det är i sådana här lägen man får svära. Att gå utanför dörren är en ren pina. Dessutom är min näsa inte alls med på det hela med sibirisk kyla. Den strejkar och blöder mest hela tiden nu. Det sticker i lungorna när man går ut och försiktigt försöker dra efter andan. Dessutom ser man gammal ut efter några minuter eftersom håret, ögonfransarna och ögonbrynen antar en lätt gråaktig ton när det frostar till på nämnda ställen.

Några saker att tänka på:

-       Man ska INTE ha tunna fingervantar. Sådana fungerar i Stockholm. Inte här.

-       Man ska INTE ha sneakers på sig när man går ut. Sådana fungerar i Stockholm. Inte här.

-       Man bör ha någonting varmt över munnen och näsan. Det behöver man INTE i Stockholm.

-       Man måste ha termobyxor eller dubbla långkalsonger. Det behöver man sällan i huvudstaden.

Temperatur just nu: Någonstans runt minus 30 jävla grader. Att komma tillbaka hit efter en jul - och nyårsledighet på Gran Canaria blev en chock för kropp och själ.

Jag kan inte ens minnas när jag såg så här mycket snö senast. Förmodligen var det när jag var väldigt liten. Nog är det vackert alltid. Det ska man inte glömma bort.